Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní."— Transkript prezentace:

1

2

3

4

5 V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní místo, něco jako naše Svatá Hora v Příbrami.

6 V neděli dopoledne jsme šli s průvodcem na prohlídku města Prešov. Pan průvodce nám vyprávěl o historii Prešova. Procházeli jsme Prešov asi kolem dvou hodin. Prohlídka byla moc zajímavá a pan průvodce toho opravdu hodně věděl.

7

8 V pondělí ráno jsme hned po snídani vyjeli trolejbusem číslo osm na školu Mirka Nešpora. Když jsme tam dorazili, tak tam čekala paní učitelka ze školy. Přivítala nás a hned poté nás provedla po celé škole. Potom nás rozdělili na dvě skupiny a šli jsme tříd.

9 Naše skupina byla v učebně výtvarné výchovy. Usedli jsme do lavic, a slečny sedmého ročníku základní školy nás učily tkát. Mně to šlo dobře, a vznikla mi z toho taková menší černo bílá deka. Ve třídě měli akvárium a v něm měli jednu velkou a dvě malé želvy, a všude byly také výtvory žáků z celé školy.

10 Když už všichni dodělali svoji práci, tak nás odvedli před bazén. V místnosti před bazénem byla v akváriu vysoce jedovatá tarantule, která udělala jeden krok za hodinu, a byla velmi chlupatá. Potom nás pustili do šatny, kde jsme si oblékli plavky, a šli jsme plavat. Před vchodem do bazénu nám dali takové gumové čepice do vody. Koupali jsme se asi hodinu a potom jsme se oblékli a šli jsme čekat na trolejbus, který nás odvezl do penzionu.

11 Odpoledne jsme po obědě vyšli na vodárenskou věž. Vodárenská věž byla něco jako rozhledna. Od našeho penzionu byla vodárenská věž blízko, a hlavně jsme to měli jen rovně ulicí nahoru. Když jsme přišli k Vodárenské věži, tak paní učitelky zaplatily vstup a společně jsme vyšplhali nahoru na věž, odkud byl krásný výhled na Prešov.

12 Na nejvyšší bod věže jsme vystupovali postupně, po patrech v různých výškách. Ze shora byl výhled na celý Prešov, a také jsme viděli celý velký hřbitov. Ze shora jsme si všechno vyfotografovali a šli jsme do našeho penzionu.

13 Večer jsme měli, jako každý den, výbornou večeři. Po večeři jsme se vysprchovali, a potom jsme leželi a koukali na hokej, při kterém jsme fandili Čechům.

14 * V úterý jsem ráno vstali v sedm. V půl osmé jsme šli na snídani. Když jsme se nasnídali, tak jsme jeli trolejbusem do školy. Ta škola se jmenovala Sibírska. Když jsme tam přijeli, tak nás hned uvítali. Čtvrťáci šli k čtvrťákům a sedmáci k šesťákům. Šestá třída nám ukázala výrobu kytičky a čtvrtá výrobu přáníčka ve tvaru květu.

15

16

17

18

19 * Dnes ráno k snídani jsme měli párky s kečupem, hořčicí a pečivem. * Po snídani jsme vyšli ven před hotel a čekali jsme na autobus, který nás odvezl do Bardějova. V Bardějově jsme procházeli různé ulice a náměstí. Potom jsme nastoupili do autobusu a ten nás odvezl do druhé části Bardějova. Odvezl nás do lázeňské části. Tam jsme navštívili Bardějovské prameny a skanzen. * Po návratu na hotel jsme zašli na zmrzlinu. Po zmrzlině jsme šli na pokoj, odpočinout si. Po odpočinku jsme zašli do nedalekého parku. Po večeři jsme na pokoji plstili.

20

21

22

23

24

25


Stáhnout ppt "V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní."

Podobné prezentace


Reklamy Google