Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Londýn.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Londýn."— Transkript prezentace:

1 Londýn

2 Přípravy Cestu do Londýna nám zorganizovala cestovní kancelář CK2.
Zájezd se uskutečnil na začátku května 2013 (3. – ). Před odjezdem jsme si zabalili potřebné věci dle seznamu, který jsme obdrželi. V den odjezdu jsme se sešli ve škole, vyslechli jsme si instrukce, poučení a zkontrolovali jsme si cestovní doklady.

3 Cesta do Londýna Nejprve jsme vyrazili vlakem ze Řečan nad Labem do Prahy. V Praze jsme vystoupili na Masarykově nádraží, kde jsme počkali na autobus. Poté jsme vyzvedli druhou školu z Čerčan, která jela také s námi. A vyjeli jsme konečně směr Londýn. Projeli jsme Německo, Belgii až jsme dorazili do francouzského přístavu Calais. Trajektem jsme dojeli do Doveru, autobusem už pak do Londýna.

4 Cesta do Londýna

5 První den prohlídky V Londýně jsme vystoupili v úřední čtvrti The City, odkud jsme se prošli podél Temže, nafotili jsme si Tower Bridge, pevnost The Tower a křižník Belfast. Po pěší procházce městem jsme vyrazili londýnským metrem k fotbalovému stadionu FC Chelsea, kde nás čekala prohlídka stadionu. Velkým zážitkem byl výhled na celý Londýn z Londýnského oka. Pozdě večer, unavení, jsme šli do našich nových rodin.

6 První den prohlídky

7 Druhý den Druhý den ráno jsme se sešli u autobusu a vyrazili na Trafalgarské náměstí. Pěšky jsme se vydali do čtvrti Westminster, kde jsme viděli Big Ben, budovu parlamentu a Westminsterské opatství. Následoval pěší pochod k Buckinghamskému paláci, kde jsme sledovali střídání stráží a prošli se parkem. Po prohlídce parku jsme navštívili hrůzostrašné muzeum London Dungeon, kde byla velká legrace. Někteří z nás se dokonce i báli. Poté jsme nasedli na loď ve směru Greenwich. Zde jsme měli možnost prohlédnout si nultý poledník. Večer jsme se vrátili opět do našich rodin.

8 Druhý den

9 Poslední den Brzy z rána jsme vyrazili na prohlídku muzea voskových figurín Madame Tussaud, ve kterém jsme mohli vidět slavné herce, zpěváky, sportovce, vědce, ale také královskou rodinu. Dále zde bylo k vidění 4D kino s komiksovými hrdiny od Marvelu, strašidelná sekce Chambers of horror a historická sekce Spirit of London. Následovala cesta na Oxford street, kde jsme dostali čas koupit něco hezkého domů a sobě na památku. Nakonec jsme se pěšky vydali přes Hyde Park do přírodovědného muzea, kde naše prohlídka města skončila.

10 Poslední den

11 Cesta domů Z Londýna jsme jeli do Doveru, kde jsme čekali asi 2 hodiny na trajekt. Trajektem jsme dojeli do Dunkerque, odkud jsme vyjeli směr Praha. Po příjezdu do Prahy jsme se rozloučili se školou z Čerčan a vlakem odjeli domů.

12 Závěr Cesta se nám všem moc líbila a všichni máme na co vzpomínat.
Za klidnou cestu a hezkou prohlídku děkujeme cestovní kanceláři CK2 a paní průvodkyni. Prezentaci vytvořili Tomáš Vaniš a Marcela Svobodová.


Stáhnout ppt "Londýn."

Podobné prezentace


Reklamy Google