Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vojtěch Šolta student septimy

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vojtěch Šolta student septimy"— Transkript prezentace:

1 Vojtěch Šolta student septimy
Londýn Výlet Vojtěch Šolta student septimy

2 Chtěl jsem v Anglii navštívit svoji přítelkyni Báru
Chtěl jsem v Anglii navštívit svoji přítelkyni Báru. Hledal jsem proto kamarády, kteří by chtěli jet se mnou a týden si prohlížet Londýn. Michael, Aneta a Roman mi řekli, že by jeli, ale že se musí zeptat rodičů. Nakonec jediný, kdo se mnou jel, byl můj spolužák Roman.

3 Přípravy Tak jsme šli do Student Agency koupit lístky na autobus a případně i ubytování. Ubytování byl největší problém, protože s naší kreditkou nešlo platit po internetu, tak jsme řekli Báře, aby nám ubytování zamluvila v hostelu.

4 Na cestě Brzy nato jsme odjeli vlakem do Prahy, kde jsme strávili odpoledne, a pak už jsme vyrazili na cestu. Cesta byla v pohodě a trvala asi osmnáct hodin. V Londýně jsme vystoupili na Victoria Station a tam už na nás čekala Bára. Za 22 liber jsme si koupili týdenní jízdenku na metro a Bára nás dovedla do hostelu Belsize v Belzise parku.

5 Ubytování Byl to dům se třemi poschodími a suterénem
Ubytování Byl to dům se třemi poschodími a suterénem. Když jsme se ale zeptali recepční, jestli máme zamluvená místa a jestli nám může dát klíčky od našich pokojů, dozvěděli jsme se, že vůbec nejsme na seznamu. Řekla nám, že má dvě místa volná, ale že je to značně dražší, než jsme předpokládali. Radila nám, že jsme si je měli koupit přes internet, že bychom tak hodně peněz ušetřili. Mám dojem, že zmiňovala asi 40 liber (okolo 1600 Kč). Tak jsme si museli koupit dražší ubytování a měli pak méně peněz na útratu. Já bydlel se třemi lidmi. První byl Lotyš s německým občanstvím, který pracoval v Anglii. Zbytek se stále měnil.

6 Jídlo Strava byla hrozná
Jídlo Strava byla hrozná. K snídani jsme dostávali toast s marmeládou, fazole , občas vajíčko naměkko, čaj a kafe každý den, což se ještě dalo vydržet, ale většina hlavních jídel bylo něco jako játra a brambory. Měli jsme sice na výběr ještě jedno jídlo, ale to bylo často horší. Nedoporučuji jít do restaurace na vodnici, protože je vážně drahá, stála liber, a navíc nebyla dobrá.

7 Londýn Bára měla výbornou knížku, něco jako "Poznej Londýn na vlastní oči". Za ten týden jsme s ní poznali snad všechna známá místa v Londýně: Big Ben, Chelsea, Greenwich, St. Paul's Cathedral…

8 Počasí bylo většinou nádherné a chození Londýnem bylo úžasné
Počasí bylo většinou nádherné a chození Londýnem bylo úžasné. Anglie je drahá země, ale její památky stojí za to!


Stáhnout ppt "Vojtěch Šolta student septimy"

Podobné prezentace


Reklamy Google