Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anglie - 2002 / školní zájezd JANA CHOCHOLOVÁ  (budoucí studentka prvního ročníku)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anglie - 2002 / školní zájezd JANA CHOCHOLOVÁ  (budoucí studentka prvního ročníku)"— Transkript prezentace:

1 Anglie - 2002 / školní zájezd
JANA CHOCHOLOVÁ  (budoucí studentka prvního ročníku)

2 Zúčastnila jsem se desetidenního zájezdu
do Anglie. Bylo zrovna jaro, a to dokonce i tam, kde, jak je známo, není počasí nějak extra přívětivé. Tento pobyt nebyl studijní, jak probíhá anglická výuka jsem tedy bohužel nepoznala, ale zato jsem poznala spoustu jiných věcí, o kterých bych se ráda zmínila:

3 Anglický pořádek Bydleli jsme v hostitelských rodinách v jedné části Londýna. Nevím, jestli je to tak všude, ale zrovna v té naší rodině, tedy v jejich domě, byl dost velký nepořádek. Ne, nepořádek je moc mírné slovo. Lepší je ukrutný bordel. Nejsem nějak extra pořádná, ale tohle byla síla. Všude vlasy, chlupy od koček… Nejhorší byla koupelna. Něco jako umýt umyvadlo tam neznají. Ve vaně například byla přisátá taková gumová podložka či něco podobného a ta byla úplně plesnivá. Nejvíce mě dojímaly ty vlasy. A ještě jedna věc k anglické domácnosti. Hrozně šetří místem. Nenajdete v jejich domě kout, který by byl prázdný. Všude mají plno zbytečných krámů, které máme my někde na půdě nebo ve sklepě… Domácnost v Anglii na mne tedy udělala tento dojem: Angličané = prasata.

4 Anglické jídlo Asi většina z vás ví, co se tak podává v Anglii k snídaním: tousty, corny, nutela, marmeláda, máslo, mléko, sýr, šunka… Obědy jsme dostávali do sáčku, většinou nějakou plněnou housku - někdy se jíst dala, někdy ne. K tomu nějakou sušenku a láhev s vodou. Když jsme to nejedli my, tak většinou holubi, kterých je v Anglii hromada.

5 Večeře byly teplé jako naše obědy
Večeře byly teplé jako naše obědy. Většinou špagety, pizza, opečené brambory s kuřetem nebo krůtím masem. Co ale bylo nejhorší - jedli jsme na tom jejich zaprášeném stole a vedle našich talířů se tetelila odporná kočka. Víte, já totiž kočky nenávidím

6 Londýn A samotný Londýn? Psát, že je tam Big Ben… je zbytečné, ale to, že je Londýn krásné město napsat musím. Díky sportu cestuji dost po Evropě a Londýn řadím mezi ta fakt dobrá města. Nejvíc mě dostalo Trafalgar Square. Je tam všude hrozně holubů. Dělají na vás totální nálety, a když si dáte na ruku například housku, tak se jich sletí desítky. A věřte tomu nebo ne, holub, ač pouze pták, je pěkně těžký tvor. 

7 Londýn Dále jsem byla ohromena v muzeu Madame Tussaud`s. To byla fakt podívaná. Dokonce se mi stalo, že jsem si sahala na jednoho pána v domnění, že je to nějaký politik, a on se najednou pohnul. Byl to turista, stejně jako já. To svědčí jen o tom, že figuriny jsou tam opravdu velmi kvalitní. Co mě ještě zaujalo přímo ve středu Londýna a vlastně po celé Anglii? Policajti, jejich stráž. Nemají totiž zbraně. Nechápu. To by u nás asi nešlo.

8 A další města… Oxford - město studií - tam jsem měla vynikající salát s kuřecím. A spoustu dalších míst, o kterých kdybych se měla rozepisovat, tak píšu, píšu a jen píšu. Také jsem navštívila Stratford – rodný Shakespearův dům. Nesmí se v něm fotit, ale fotila jsem.

9 Jinnost Co se mi ale na této zemi líbí nejvíce - jak jsou Angličané konzervativní. Víte, žijí si svůj život. Mají svá pravidla a nehodlají je měnit. Už jen když vezmete jízdu autem. Nebo čeho jsem si všimla je, že tam neexistuje značka auta Opel. Vidíte tam auto, úplně stejný tvar, všechno jako u nás například Opel Astra, Agila…, ale základní značkou není Opel, ale úplně něco jiného. Už si bohužel nevzpomínám na název té značky.

10 Závěrem - Anglie se mi moc líbila a určitě patří k zemím, které bych chtěla do budoucna ještě navštívit.


Stáhnout ppt "Anglie - 2002 / školní zájezd JANA CHOCHOLOVÁ  (budoucí studentka prvního ročníku)"

Podobné prezentace


Reklamy Google