Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Čeští studenti v městě Hermeskeil Úterý 8. 4. 2008 – neděle 13. 4. 2008.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Čeští studenti v městě Hermeskeil Úterý 8. 4. 2008 – neděle 13. 4. 2008."— Transkript prezentace:

1 Čeští studenti v městě Hermeskeil Úterý 8. 4. 2008 – neděle 13. 4. 2008

2 Byli jsme v Hermeskeil !!!  Po několikaměsíční práci na mezinárodním eTwinning projektu spolu s Erich Kästner Realschule a po únorové návštěvě německých studentů v Mýtě se v úterý 8. 4. 2008 skupina devíti českých studentů z prvního ročníku GVM vypravila navštívit své německé přátele v městě Hermeskeil.

3 Středa 9. 4. 2008

4 Noční vlak do Türkismühle  Několik hodin lehkého spánku ve vlaku, troje přestupování (Praha, Fulda, Frankfurt) a konečně jsme ve středu 9. 4. 2008 o půl desáté dopoledne vystoupili na nádraží v Türkismühle, kde už na nás čekala paní učitelka Astrid Hofmann s německými rodiči, ……

5 Erich Kästner Realschule  … aby nás auty dovezli do školy.

6 Přivítání panem ředitelem  Tam jsme byli přivítáni panem ředitelem H. J. Gärtnerem a po vydatném občerstvení …

7 Prohlídka školy  … jsme si v jeho doprovodu prohlédli celou školu …

8 Hospitace na AJ a IVT  … a pak spolu s našimi německými přáteli absolvovali „německou“ hodinu angličtiny a hodinu IVT.

9 Oběd a společně strávené odpoledne  Studenti pro nás ve školní kuchyni připravili chutný oběd, po kterém jsme společně probrali program na následující dny, a pak jsme školními autobusy svezli „domů“ a strávili večer se svou rodinou.

10 Čtvrtek 10. 4. 2008

11 Přijetí na radnici  Prvním bodem čtvrtečního programu byla návštěva radnice v Hermeskeil a přijetí panem starostou, panem Michaelem Hülpesem, který nám představil své město.

12 Domino o městě Trier  Potom jsme se vrátili do školy a pomocí domina, vytvořeného německými studenty, jsme se seznámili s památkami města Trier ještě dříve, než jsme se tam dalšího dne vydali na výlet.

13 „Workshop CR-VM-GVM“  Následovaly dva „workshopy“, během kterých naopak čeští studenti seznámili německé studenty, kteří v únoru ve Vysokém Mýtě nebyli, se základními údaji o CR, s naším městem a školou.

14 Oběd ve školní jídelně  Na oběd nás pan starosta „pozval“ do školní jídelny sousední základní školy.

15 Školní taneční  Každé čtvrteční odpoledne mají ve škole studenti desátého ročníku taneční hodiny – a to jsme si samozřejmě nemohli nechat ujít.

16 „Swimming pool“  A odpoledne jsme se vypravili do krytého bazénu s příjemnou vířivkou s teplou vodou a skvělým toboganem – bez placení, protože to byla pozornost od pana starosty.

17 Pátek 11. 4. 2008

18 Výlet do města Trier  V pátek jsme jeli na první výlet – do města Trier, které je na seznamu měst UNESCO.

19 Památky Trieru  Doprovázeni německými studenty jsme si prohlédli staré římské lázně, úžasnou římskou baziliku z dob císaře Konstantina, působivou trierskou katedrálu Sv. Petra a masivní bránu Porta Nigra.

20

21

22 „Town Centre“  Staré trierské náměstí uprostřed s Market Cross není sice tak velké jako náměstí ve Vysokém Mýtě, ale díky krásným hrázděným domům je velice malebné.

23

24 Sobota 12. 4. 2008

25 Idar-Oberstein  Sobotní výlet směřoval do města Idar-Oberstein, tradičního centra dolování a zpracování drahých kamenů. Naše první zastávka proto patřila starým dolům, druhá muzeu drahých kamenů.

26

27

28

29

30

31 „Sport centre“  Odpoledne jsme šli do sportovního centra, kde jsme si mohli zahrát baseball, pozemní hokej, squash, badminton, kuželky, kulečník,… nebo využít dobře vybavenou posilovnu.

32 Neděle 13. 4. 2008 A co říci na závěr ???

33  I když se někteří čeští studenti, kteří byli v Hermeskeil, učí ve škole německy a určitě si občas svou němčinu v terénu vyzkoušeli, hlavním komunikačním jazykem byla angličtina a všichni čeští i němečtí studenti měli během těchto čtyř dnů bezpočet příležitostí procvičit se v anglické konverzaci. Náš krátký výměnný pobyt v Německu se velmi vydařil – českým studentům se v Hermeskeil tolik líbilo, že se ani nechtěli vrátit domů.

34 Poděkování  Chtěli bychom touto cestou poděkovat paní Astrid Hoffman, která bohatý program našeho pobytu připravila, všem německým studentům za čas, který nám věnovali, a hlavně všem rodičům za pohostinnost, skvělou atmosféru a za výlet do Idar-Obersteinu.

35

36


Stáhnout ppt "Čeští studenti v městě Hermeskeil Úterý 8. 4. 2008 – neděle 13. 4. 2008."

Podobné prezentace


Reklamy Google