Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Pod záštitou: Ústeckého kraje.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, MÍROVÁ 2734/4, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PROJEKT ÚSTECKÉHO KRAJE: EKO-ECHO - Kouty krajiny.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Pod záštitou: Ústeckého kraje.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, MÍROVÁ 2734/4, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PROJEKT ÚSTECKÉHO KRAJE: EKO-ECHO - Kouty krajiny."— Transkript prezentace:

1  Pod záštitou: Ústeckého kraje

2  ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, MÍROVÁ 2734/4, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PROJEKT ÚSTECKÉHO KRAJE: EKO-ECHO - Kouty krajiny Ústeckého kraje očima žáků Základních škol (2. stupně) NÁŠ PODTITUL PROJEKTU: PARK SEVERNÍ TERASA – NAŠE KOMUNIKAČNÍ SPOJKA ANEB PŘEMÝŠLÍME O MĚSTĚ

3 Začalo to vše úplně nevinně, naše paní učitelka Sklenářová, má nás na volitelný předmět Ekologický přírodopis (sedmé a osmé ročníky), zkoumala webové stránky Ústeckého kraje WWW.EKOECHO.CZ. Při svém bádání narazila na tento projekt ještě dříve, něž přišla samotná výzva na školní mail. Bylo tudíž jasné, že se projektu zúčastníme, p. učitelka byla tématem nadšená …WWW.EKOECHO.CZ Jak to tedy všechno začalo v hodinách samotných?

4  jsme si poupravili na téma blízké našemu prostředí, místu, které nás denně obklopuje a je naší součástí, ač si to mnohdy ani neuvědomujeme. Náš park – MĚSTSKÝ PARK NA SEVERNÍ TERASE.  Když jsme se začali nad tématem parku zamýšlet, došlo nám, jak bohatý život se v něm odehrává, jak mění své podoby v rámci ročních období, jak je součástí při přemísťování občanů do práce, do školy, stejně jako slouží k odpočinku, relaxaci, sportu, venčení…., a to je po tom shonu povinností docela příjemné.  Tak jako doma v kuchyni se scházíme všichni u toho jídelního stolu, abychom se společně viděli, popovídali si či se alespoň najedli, setkáváme se i v našem parku. Při různých příležitostech, v ledajakém počasí, a jsme nakonec rádi, že tu park vlastně je. Bez něj by byl náš život chudší…  Pojďme se tedy postupně podívat, jak se naše aktivity kolem projektu vyvíjely. Harmonogram projektu v rámci aktivit dvou skupin (sedmého a osmého ročníku). Jejich aktivity se vzájemně doplňovaly.

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23  PARK  Myslím si, že park má dobré využití pro veřejnost, především pro starší lidi a maminky s malými dětmi, také ho hodně navštěvují děti a „puberťáci“.Park neustále pořádá různé akce pro návštěvníky, a to je od pořadatelů milé. Nejvíce park žije v létě, kdy ho veřejnost, jak mladí či staří lidé navštěvují a prochází krajinou a cestami.  Mínus tohoto parku přichází vždy na večír, kdy park navštěvují feťáci a hulváti z celého města. Možná by pomohla menší prohlídka policie nebo různé moderní zabezpečení. I přes tyhle menší vady je park úžasný a skvělý. Ráda tam chodím s rodiči a kamarády. Myslím si, že park má velkou a rozsáhlou plochu, kterou zabírá, a tak je určitě na co se dívat a procházet. Bohužel se park pomalu ničí dnešními betonovými budovami a stavbami, ale doufám, že i v budoucnu se sem budou sjíždět lidé z různých krajů a obdivovat náš park  Veronika Sýkorová VIII.A

24  Poděkování patří všem, kteří na projektu pracovali s velkým zaujetím, což byla většina žáků obou pracovních skupin, a také našemu Adamu Beranovi jmenovitě, neboť dal celou naši prezentaci dohromady.  Za náš pracovní tým se s vámi loučí ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, MÍROVÁ 2734/4, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE spolu s p. uč. Mgr. Sklenářovou.


Stáhnout ppt " Pod záštitou: Ústeckého kraje.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, MÍROVÁ 2734/4, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PROJEKT ÚSTECKÉHO KRAJE: EKO-ECHO - Kouty krajiny."

Podobné prezentace


Reklamy Google