Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Návštěva studentů z německého města Hermeskeil Úterý 19.2.2008 – neděle 24.2.2008.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Návštěva studentů z německého města Hermeskeil Úterý 19.2.2008 – neděle 24.2.2008."— Transkript prezentace:

1 Návštěva studentů z německého města Hermeskeil Úterý 19.2.2008 – neděle 24.2.2008

2 ERICH KÄSTNER REALSCHULE HERMESKEIL  Delegace deseti studentů spolu s paní učitelkou Astrid Hofmann

3 GYMNÁZIUM VYSOKÉ MÝTO  Třicet studentů tříd 1.A a 1.B, kteří pracovali na společném mezinárodním projektu spolu s PhDr.Miroslavou Borovcovou, učitelkou anglického jazyka

4 Úterý 19.2. - přivítání na nádraží v Chocni  V úterý 19.února nás přijela navštívit skupina studentů z Erich Kästner Realschule s paní učitelkou Astrid Hofmann. Jejich návštěva byla vyvrcholením pětiměsíční práce na mezinárodním společném projektu studentů v anglickém jazyce v rámci eTwinning (= elektronické partnerství mezi školami v Evropě).

5 Středa 20.2. – oficiální přivítání ve škole  Pro naše německé přátele byl připraven bohatý program: ve středu dopoledne po slavnostním přivítání panem ředitelem Mgr. Martinem Valáškem v aule gymnázia si za doprovodu českých studentů prohlédli školu a pak se zúčastnili několika vyučovacích hodin.

6 Přijetí na vysokomýtské radnici panem starostou Ing. Martinem Krejzou  Před obědem jsme byli všichni přijati na radnici panem starostou Ing. Martinem Krejzou, který perfektní angličtinou pohovořil o historii i současnosti města Vysoké Mýto.

7 Vystoupení pěveckého sboru GVM a presentace německých studentů  Odpoledne, po krátkém vystoupení pěveckého sboru GVM, nás naopak němečtí studenti seznámili pomocí komentovaných presentací s jejich školou, městem a regionem.

8 Večerní „Welcome party“ v budově gymnázia  Část volného odpoledne někteří využili k prohlídce krásného vysokomýtského náměstí a prvním nákupům či přípravě na večerní společné setkání všech studentů, kteří pracovali na projektu. Toto setkání se uskutečnilo ve vyzdobené učebně 1.B třídy a naši studenti měli zřejmě poprvé možnost být v budově gymnázia až do 21 hodin!!!

9 Čtvrtek 21.2. - exkurze do podniku Iveco  Ve čtvrtek v 8 hodin ráno jsme však do školy na rozdíl od běžných dnů nešli, ale před hlavním vchodem do podniku Iveco na nás čekal pan Branda, který nás provedl po závodu a s hrdostí a nadšením nás zasvětil do některých tajů výroby autobusů této velice úspěšné průmyslové firmy.

10 Prohlídka Vysokého Mýta  Zbytek dopoledne jsme strávili prohlídkou centra našeho krásného města – největšího čtvercového náměstí v ČR, malebných středověkých bran s věžemi, romantických hradeb s nápisy na kamenných deskách,… Jak jen se to všechno řekne anglicky???

11 Návštěva Litomyšle  Odpoledne jsme se vlakem vypravili do Litomyšle, města pyšnícího se krásným náměstím s arkádovými domy a kouzelným renesančním zámkem. Nezapomněli jsme ani na kouzelné klášterní zahrady, byť ještě spící zimním spánkem.

12 Večerní bowling  Večer jsme se opět sešli – tentokrát na bowlingu. Těžko říct, kdo vyhrál, ale dobře jsme se bavili všichni.

13 Pátek 22.2. – návštěva Pardubic  V pátek jsme se spolu s našimi hosty vydali do Pardubic, kde si mohli v rámci zámecké muzejní výstavy prohlédnout například skvělou expozici českého skla v průřezu stoletími anebo výstavu starých zbraní, historických pohlednic či starožitných hraček.

14 Expedice do Nových Hradů  Posledním místem v našem regionu, kterým jsme se naším hostům pochlubili, byl zámek v Nových Hradech. Odpoledne nás zde přivítala paní Kučerová, majitelka zámku, a podala v angličtině zasvěcený výklad o staré i novodobé historii tohoto unikátního objektu, který nedávno spolu s manželem skvěle zrekonstruovali.

15 Sobota 23.2. - Praha  V sobotu, na závěr své návštěvy České republiky, němečtí studenti navštívili Prahu. Provedli jsme je po Václavském náměstí, ukázali jim orloj na radnici Staroměstského náměstí, společně jsme se proplétali mezi muzikanty a jinými umělci na Karlově mostě, vystoupali po starých zámeckých schodech k Pražskému hradu, kochali se nádherným výhledem na pražská panoramata a obdivovali majestátnost katedrály sv. Víta. Pak přišel čas rozloučení: stisky rukou, objetí…  V neděli dopoledne si němečtí studenti ještě sami prohlédli Národní muzeum a pak z letiště na Ruzyni odletěli do Kolína.

16 Praha – Prague - Prag

17

18 Co říci na závěr???  Komunikačním jazykem při práci na projektu stejně tak jako během celé návštěvy německých studentů byla angličtina a všichni naši studenti, kteří se o německé hosty u nás starali, se skutečně v komunikaci v tomto jazyce perfektně pocvičili. Dalším přínosem této akce bylo vzájemné poznávání kultur a života obou zemí, během kterého padly mnohé předsudky a bariéry. A máme další nové přátele a to je hodně důležité, ne?


Stáhnout ppt "Návštěva studentů z německého města Hermeskeil Úterý 19.2.2008 – neděle 24.2.2008."

Podobné prezentace


Reklamy Google