Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ANGLIE 2001 / JAZYKOVÝ POBYT

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ANGLIE 2001 / JAZYKOVÝ POBYT"— Transkript prezentace:

1 ANGLIE 2001 / JAZYKOVÝ POBYT
MARKÉTA ŠLECHTOVÁ BUDOUCÍ STUDENTKA 1. ROČNÍKU

2 ANGLICKÁ RODINA Zúčastnila jsem se desetidenního jazykového pobytu v Hastings na jižním pobřeží Anglie. Po osm nocí jsem bydlela u typické britské rodiny Deanů. Naše uvítání v rodině bylo opravdu příjemné. I když se pan a paní Deanovi projevili jako praví konzervativní Britové, jejich tři potomci byli jejich pravým opakem. Tak situace vypadala první den. Po další dny jsem celou rodinu viděla snad jen dvakrát. Naše konverzace se absolutně vytratila a zbylo pouhé - Good morning, Good night. Jediný člověk, se kterým jsem si rozuměla, byla dcera Deanů Lizie.

3 ANGLICKÁ DOMÁCNOST Bydlela jsem ještě s jednou Češkou v klasickém městském domě s mini zahradou. Cihlový dům v takzvaném viktoriánském stylu svým zevnějškem maskoval úplně jiný vnitřek. Angličané jsou totiž pověstní bordeláři s příšernou kuchyní, což mohu potvrdit. Tepláky, sušenky, papíry se nacházely všude. Pokrmy připomínaly rozpečený tuřín se sójou a snaha paní Deanové o italské špagety byla opravdu marná.

4 ANGLICKÁ DOMÁCNOST Snad nejvíce mě zaujal portrét zesnulé princezny Diany v obývacím pokoji Deanů. Angličané jsou pyšní na to, že mají monarchii, a ze všeho nejvíce právě na Dianu.

5 TYPY NA VÝLETY Co se týče Anglie, měla jsem to štěstí, že jsem se zúčastnila královských oslav k 102. narozeninám královny matky. Britové se vydali do ulic v těch nejelegantnějších šatech, dámám nesměl chybět klobouk, a vzhůru k Buckingham Palace.

6 TYPY NA VÝLETY Doporučuji určitě navštívit Dover - původní středověký hrad se sklepeními z druhé světové války. Dále Brighton - Royal Pavilion, překrásný palác královny Viktorie v japonském stylu. Zajímavý je i Bodiam Castle - vodní hrad a Seven Sisters - útesy sebevrahů.

7 TYPY NA VÝLETY A samozřejmě kromě zmíněného Buckingham Palace i další místa v Londýně: Tower of London a Big Ben. Tower Bridge.

8 TYPY NA VÝLETY Trafalgar Square, London Eye (=londýnské kolo) a pro dámy zajímavou Oxford Street! Perfektní podívanou jsme také zažili v muzeu Madame Tussaud´s. Zato velmi nepříjemná byla jízda londýnským metrem - bez vzduchu, se spoustou špíny a nelibými pachy.


Stáhnout ppt "ANGLIE 2001 / JAZYKOVÝ POBYT"

Podobné prezentace


Reklamy Google