Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MÝMA OČIMA TEREZA NEDVĚDOVÁ studentka primy Anglie / výlet

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MÝMA OČIMA TEREZA NEDVĚDOVÁ studentka primy Anglie / výlet"— Transkript prezentace:

1 MÝMA OČIMA TEREZA NEDVĚDOVÁ studentka primy Anglie- 1999 / výlet

2 Únavná cesta V červnu, tedy čerstvě po mých dvanáctých narozeninách, jsem absolvovala svůj druhý výlet do Velké Británie. Jeli jsme s mamkou a její třídou gymnázia do Londýna na deset dní. Cesta autobusem byla únavná. Trvala, pokud se dobře pamatuji, dvě noci, protože jsme měli delší pauzu na prohlédnutí památek v Bruselu a ještě v jiných belgických městech. Na co jsem se hodně těšila, byl trajekt přes kanál La Manche. Trasa z francouzského Calais do Doveru trvala asi dvě hodiny a pak autobus pokračoval směrem na Londýn.

3 Strašidelná rodina Ještě ten den nás rozvezli do našich nových dočasných rodin. Bydlely jsme s mamkou u staršího manželského páru. Já jsem s nimi nemluvila, trochu jsem se jich bála. Jejich dům vypadal strašidelně. Byl třípatrový a celý obrostlý břečťanem, schody vrzaly a vždycky mě zamrazilo při pohledu na fotku jejich dcery Dejavu. O té dívce se mi v autobuse i zdálo.

4 Stonehenge Jeden z výletů vedl ke Stonehenge - tajemné místo, které neustále přitahuje návštěvníky z celého světa. Přilákalo i naši výpravu. Shluk známých kamenů je ve skutečnosti větší, než vypadá na obrázku. Na dotek historie se nedá zapomenout.

5 Windsor Na jeden den jsme se vydali do Windsoru, letního sídla královny Alžběty. U vchodu stály uniformované stráže s kamenným výrazem ve tváři. Vevnitř byly upravované zahrady s jezírky. V komnatách visely obrazy s představiteli královské rodiny.

6 Londýn Následovalo poznávání Londýna. Double-decker (dvouposchoďový autobus ) nás dovezl do historické části města. K vidění toho bylo opravdu hodně. Velkolepá katedrála St. Paul`s Cathedral, White Tower, zvedání Tower Bridge, 10 Downing Street - bydliště ministerských předsedů. Pokračovali jsme ke gotickému opatství - Westminster Abbey, k proslulým věžovým hodinám Big Ben a sídlu královské rodiny Buckingham Palace. Měli jsme štěstí. Zrovna začalo střídání stráží - velká podívaná pro turisty.

7 Londýn Prošli jsme se po Hyde parku a vyfotili si přítulné veverky.
Ještě jsme také stačili nakrmit holuby na náměstí Trafalgar Square a vylézt si na sochu lva u Nelson`s Column stojícího uprostřed náměstí. Vystáli jsme si i předlouhou frontu do slavného muzea voskových figurín Madame Tussaud`s. Tam se mi obzvláště líbilo v hororové části.

8 Londýn Vyzkoušela jsem si, jaké je mít nohy na dvou polokoulích. To bylo v Greenwich. Prošli jsme si slavné náměstí Piccadilly Circus se sochou Erose a v místních obchůdcích nakoupili suvenýry domů. Určitě všem doporučuji Londýn navštívit. To město žije, je bohaté na památky a zážitků je taky hodně.


Stáhnout ppt "MÝMA OČIMA TEREZA NEDVĚDOVÁ studentka primy Anglie / výlet"

Podobné prezentace


Reklamy Google