Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nejprve si Přečtěte pozorně text

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nejprve si Přečtěte pozorně text"— Transkript prezentace:

1

2 Nejprve si Přečtěte pozorně text
Výlet na kolech Nejprve si Přečtěte pozorně text

3 Naše rodina ráda cestuje
Naše rodina ráda cestuje. Jezdíme na výlety do přírody, navštěvujeme hrady a zámky, muzea a různé výstavy. Je nás pět: máma, táta, já a Honza, můj mladší bratr. Ten nejraději jezdí vlakem, ale líbí se mu i v autě. To se vždycky dívá z okna a vykřikuje: „Jé, podívejte se, zajíc.“ A za chvíli zase: „Tamhle jsou bažanti a u lesa se pasou klokani.“ Je s ním legrace, někdy vidí to, co ani vidět nemůže. Jednou v srpnu byla hezká neděle a tatínek navrhl, že si tentokrát všichni vyjedeme na kolech. Já dostal nové horské kolo k vánocům, Honzík má malé kolo po mně a tatínek s maminkou mají svá stará kola, která dobře jezdí. Vyjeli jsme brzy ráno, když byl ještě chládek. Nebe bylo bez mraků a dobře jsme tušili, že bude teplý slunný den.

4 „ To je krásně,!“ řekla babička, právě když jsme šlapali do velkého kopce. „ To vůbec není krásně, pořád šlapeme do kopce a mě už bolí nohy,“ povídal Honzík skoro s pláčem. Za chvíli jsme odbočili a lesní cestu, sesedli z kola a sedli jsme si do trávy. Maminka rozbalila svačinu, která nám všem chutnala. Po odpočinku jsme zase nasedli do auta a pokračovali v cestě. Chtěli jsme dojet k babičce, která má chaloupku v malé vesnici. To se nám nakonec povedlo. Byli jsme tak unavení, že jsme po obědě u babičky usnuli. Dlouho jsem spát ale nemohli, čekala nás zpáteční cesta domů. Brzy jsme začali přemýšlet, kam se na kolech podíváme příští neděli.

5 ODPOVĚZTE NA OTÁZKY: Jezdí Honza raději vlakem nebo autem?
Kdo dostal nové kolo k vánocům? Který den vyrazili na kola? Znáte nějaké hrady nebo zámky? Honzík v neděli

6 Co se v povídce nemohlo stát?
Kolik bylo členů rodiny? Co nemohl Honzík vidět u lesa? Opravdu s nimi babička jela na kolech? Kam nasedli po odpočinku?

7 Najděte v textu slova začínající na:
hr- hrady ko- kolech, kolo, kola, kopce

8 METODICKÝ LIST Učitel postupuje dle pokynů v prezentaci, doporučuji předem vytisknout text. Žáci čtou z tabule, poté plní úkoly z listu, kontrola opět z tabule. Je na uvážení učitele, jakou formu zvolí.

9 Citace: Text: Text: Dyslexie, Marie Černá, Iva Strnadová, nakl. Fragment 2006, str. 58 Úkoly: Dyslexie, Marie Černá, Iva Strnadová, nakl. Fragment 2006, str. 60 Obrázky dle pořadí v DUM: Dostupný z dne Dostupný z dne Dostupný z dne Dostupný z dne Dostupný z dne


Stáhnout ppt "Nejprve si Přečtěte pozorně text"

Podobné prezentace


Reklamy Google