Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

POUŤ Jana bydlí v malé vesnici, kde se většinou nic mimořádného neděje. Dnes je ale všechno jinak. Je sobota a přijela pouť. Maringotky zaparkovaly.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "POUŤ Jana bydlí v malé vesnici, kde se většinou nic mimořádného neděje. Dnes je ale všechno jinak. Je sobota a přijela pouť. Maringotky zaparkovaly."— Transkript prezentace:

1

2

3 POUŤ

4 Jana bydlí v malé vesnici, kde se většinou nic mimořádného neděje. Dnes je ale všechno jinak. Je sobota a přijela pouť. Maringotky zaparkovaly na návsi. Hned se k nim seběhly všechny děti. Okukovaly vozy, přívěsy a moc je zajímalo, co je uvnitř. To nebylo snadné poznat. Nejdříve se musí všechno postavit, a pak každý uvidí, co vlastně maringotky skrývají. Odpoledne už bylo všechno přichystáno. Začala hrát hudba a chlapíci od kolotoče začali lákat vesni- čany: „Nebojte se, přistupte blíže a svezte své děti na báječném kolotoči.“ Byl tam také velký nápis „ DLOUHÁ JÍZDA JEN ZA 5 KČ.“ Lidé nejprve chodili kolem kolotoče, ale nakonec se mnozí z nich nechali přemluvit a dali svým dětem peníze, aby se mohly svézt.

5 Jana se chtěla svézt alespoň třikrát, a tak požádala maminku o deset korun. Byly tady i jiné atrakce: střelnice, kde si mohli zdatní střelci vystřelit třeba papírovou růži, stánky s perníkem, tureckým medem a jinými dobrotami, ale i ohrada s malými auty, které mohl řídit docela každý. Na jiném místě se malá děvčátka houpala na houpačkách, kluci házeli míčky do plechovek, aby mohli něco vyhrát- třeba malou čokoládu nebo nějakou hračku. Atrakcí bylo moc, každý si zde něco zajímavé- ho pro sebe našel. Pomalu se stmívalo a děti se rozutekly do svých domovů. Janě se pak celou noc zdálo o tom, jak chodí po provaze. Už se těšila, že zítra, v sobotu, zase půjde na pouť.

6 ?

7 Bylytadyjinéatrakce:střelnicekde simohlizdatnístřelcivystřelittřeba papírovourůžistánkysperníkemtur eckýmmedemajinýmidobrotamial eiohradasmalýmiautykterémohlří ditdocelakaždý.

8

9

10 METODICKÝ POKYN Učitel postupuje dle pokynů v prezentaci, doporučuji nakopírovat text a předem ho rozdat dětem. Někdo pracuje u tabule, ostatní do listu. Je na uvážení učitele, jak bude postupovat. Některý úkol je možné zadat jako samostatnou práci, kontrola na tabuli- př. dělení věty.

11 Citace: Text: Dyslexie, Marie Černá, Iva Strnadová, nakl. Fragment 2006, str. 14 Odděl slova: Dyslexie, Marie Černá, Iva Strnadová, nakl. Fragment 2006, str. 16 Tabulka: Dyslexie, Marie Černá, Iva Strnadová, nakl. Fragment 2006, str. 17 Obrázky dle pořadí v DUM: 1. Dostupné z http://www.zenyprozeny.cz/data/img1/obr-clanky/clanek- velky/kolotoc.jpg dne 2.11. 2012http://www.zenyprozeny.cz/data/img1/obr-clanky/clanek- velky/kolotoc.jpg dne 2.11 2. Dostupné z http://www.komikdunya.com/picture/buyuk/karadenizli-mucitten- acilir-kapanir-karavan_7152007111824PM.jpg dne 2.11. 2012http://www.komikdunya.com/picture/buyuk/karadenizli-mucitten- acilir-kapanir-karavan_7152007111824PM.jpg dne 2.11 3. Dostupné z http://www.rootsweb.ancestry.com/~okmcsg/rs/detective.gif dne 2.11.2012http://www.rootsweb.ancestry.com/~okmcsg/rs/detective.gif


Stáhnout ppt "POUŤ Jana bydlí v malé vesnici, kde se většinou nic mimořádného neděje. Dnes je ale všechno jinak. Je sobota a přijela pouť. Maringotky zaparkovaly."

Podobné prezentace


Reklamy Google