Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zoologická zahrada Příbram

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zoologická zahrada Příbram"— Transkript prezentace:

1 Zoologická zahrada Příbram

2 ZOO Příbram Umístění: zoo se nachází v klidné lokalitě za městem Příbram je obklopena krásnou nedotčenou přírodou Co můžete vidět v naší zoo? máme zde mnoho zástupců živočišných druhů a také krásnou botanickou zahradu Mnoho atrakcí pro návštěvníky ( svezení na velbloudovy, slonovy, dětské prolézačky, občerstvení)

3 Po klepnutí na obrázek se zobrazí zvířata, která patří do dané kategorie:
Závěr

4 Gepard: Savci: Třída: savci, Řád: šelmy,
Čeleď: kočkovité Zeměpisné rozšíření: Afrika, Asie Biotop: travnaté a křovinaté stepi Potrava: gazely a jiní menší a střední kopytníci Rozměry: délka těla cm, délka ocasu cm, výška v kohoutku cm, hmotnost kg

5 Rozmnožování: Samice rodí po 90-95 dnech březosti 1-5 mláďat, která kojí 6 měsíců.
Věk: asi 15 let Zajímavosti: Na rozdíl od ostatních kočkovitých šelem se za svou kořistí neplíží, ale loví ji během - na krátkou vzdálenost dokáže vyvinout rychlost až 110 km/hod. K běhu je dobře přizpůsobený - jednak tvarem těla a neobyčejně pružnou páteří, jednak v dospělosti nemá zatažitelné drápy.

6 Foto Geparda:

7 Lemur tmavý: Třída: savci Řád: primáti
Čeleď: lemurovití Zeměpisné rozšíření: SV Madagaskar    Biotop: vlhké lesy původní i druhotné Potrava: plody, listy, květy, nektar, houby i drobní živočichové   

8 Rozměry: délka těla 41 cm, délka ocasu 55 cm, hmotnost 2,4 kg, samice o něco menší než samci
Rozmnožování: Samice rodí po březosti trvající 127 dní 1-2 mláďata, o která se stará asi 4,5 měsíce. Zajímavosti: V noci využívají toho, že některé rostliny kvetou za tmy. Vylizují z nich nektar. Lemur tmavý vytváří tři poddruhy, všechny jsou ohroženy vyhubením.

9 Foto Lemura tmavého: Zpět na výběr

10 Ptáci Alexandr čínský: Řád: papoušci
Třída: ptáci Řád: papoušci Čeleď: papouškovití Zeměpisné rozšíření: malé území na hranicích mezi Indií a Čínou    Biotop: horské vždyzelené lesy do výšky 4000 m n. m.   Potrava: plody, semena, částečně i bezobratlí Rozměry: délka těla 24,5-26 cm, délka ocasu 20,5-26,5 cm, délka křídla cm, hmotnost 220 g

11 Rozmnožování: Hnízdo je umístěné ve stromové dutině
Rozmnožování: Hnízdo je umístěné ve stromové dutině. Samice snáší 2-5 vajec, na kterých sedí střídavě se samcem dní. Zajímavosti: Patří k nejvzácnějším pevninským zástupcům rodu Psittacula, a to především v důsledku nezákonného lovu. Samec se od samice liší jen zbarvením zobáku (u samce je horní čelist červená, u samice černá).

12 Emu hnědý: Třída: ptáci Řád: kasuáři
Čeleď: emuovití Zeměpisné rozšíření: Austrálie   Biotop: křovinaté stepi, buš   Potrava: hmyz, drobní obratlovci, tráva, plody, zelené části rostlin   Rozměry: hmotnost 55 kg, výška cm

13 Rozmnožování: V prosinci až dubnu snáší samice na holou zem 5-11 tmavozelených vajec, pak veškerou péči přebírá samec. Sedí dní a po celou dobu nepřijímá potravu. Mláďata dospívají ve 2 až 3 letech. Zajímavosti: Ozývá se hlasem připomínajícím vzdálené bubnování.

14 Foto Emu hnědý Zpět na výběr

15 Plazi Dracéna guayanská: Řád: šupinatí
Třída: plazi Řád: šupinatí Čeleď: tejovití Zeměpisné rozšíření: ostrůvkovitě Amazonská pánev - Peru až Ekvádor Biotop: porosty na březích řek Potrava: Specializuje se na lov vodních plžů s ulitou. Rozměry: délka cm

16 Rozmnožování: Samice klade 3-10 velkých podlouhlých vajíček do hnízd stromových všekazů. Všekazi termitiště opraví, čímž vejce uzavřou v přírodním inkubátoru. Mládě se pak musí dostat z vajíčka a ještě prorazit stěnu termitiště. Zajímavosti: Dracény se živí plži s ulitou, které loví ve vodě nebo na stromech. Ulitu rozdrtí zadními plochými zuby a pak vyplivnou, polykají jen měkkého živočicha.

17 Foto Dracéna guayanská:

18 Želva černavá: Třída: plazi Řád: želvy Zeměpisné rozšíření: Jihovýchodní Asie od Myanmaru po Singapur Biotop: mokřady, podmáčené opadavé lesy a horské potoky Potrava: Živí se převážně plody a vodními rostlinami, jen mláďata dávají přednost malým živočichům.

19 Rozmnožování: Koncem období dešťů (v listopadu a v prosinci) klade samice 2–6 podlouhlých vajíček, která zahrabe do půdy. Mláďata se líhnou nejčastěji v květnu dalšího roku. Zajímavosti: Má na hlavě oranžové skvrnky. Na krunýři je patrný jednoduchý kýl, okrajové štítky vybíhají do špičky. Je uvedena na seznamu CITES.

20 Foto Želvy černavé Zpět na výběr

21 Závěr Pokud se chcete dozvědět více o zvířatech či je vidět na vlastní oči přijďte se podívat do naší zoologické zahrady. Adresa: Na příkopě 6 Příbram Tel.č.:


Stáhnout ppt "Zoologická zahrada Příbram"

Podobné prezentace


Reklamy Google