Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Podpora počátečního a dalšího vzdělávání prostřednictvím ESF.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Podpora počátečního a dalšího vzdělávání prostřednictvím ESF."— Transkript prezentace:

1 Podpora počátečního a dalšího vzdělávání prostřednictvím ESF

2 Program panelu B 1. část  Reforma počátečního vzdělávání (Stanislava Krčková)  Učitelé jako architekti vzdělávání – nové cíle vzdělávání a nové pojetí vzdělávání učitelů (Lucie Slejšková, Lucie Holacká, Zdeněk Slejška)  Inkluzivní škola – rovné příležitosti ke vzdělávání (Helena Pacnerová )

3 Program panelu B 2. část  Role dalšího vzdělávání v konceptu celoživotního učení (Jakub Stárek)  Školy jako centra celoživotního učení (Jana Bydžovská)  Národní soustava kvalifikací a sektorové rady jako nástroj pro spolupráci se zaměstnavateli (Jolana Blažíčková)

4 Do jakého společenského rámce, jehož součástí je i systém vzdělávání, program ESF vstoupil?

5 Společnost a škola Charakteristické rysy (21. století)  Význam znalostí a dovedností  Význam informací  Sociální soudržnost (nevytvářet elity a nevylučovat ze společnosti nebo vzdělávání kohokoliv)

6  Schopnost přijímat změny, orientovat se v nich  Uplatnění nových dovedností (jazykové, informační, podnikatelské,…)  Celoživotní vzdělávání Na mnoho činností škola nebyla připravena.

7  Analýza stavu a z ní vycházející koncepce  Bílá kniha – Národní program rozvoje vzdělávání (stanovení cílů a obsahu vzdělávání, systematické provádění hodnocení kvality, autonomie škol, učitel – nositel změny)  Legislativní prostor pro změny – zákony a vyhlášky  Vzdělávací programy RVP – ŠVP ( Švédsko, Finsko, Holandsko, Anglie, Skotsko, Irsko, Kanada/Francie, Španělsko, Maďarsko, Rakousko)  Zavádění – učitelé a jejich metody a formy práce s žáky 

8 ESF OP RLZ – Zvýšit adaptabilitu lidské síly na trhu práce (v oblasti vzdělávání připravit absolventa po všech stránkách)  Propojit cíle OP RLZ s konkrétními projekty – prostřednictvím témat - kurikulární dokumenty, KK, AE, PT… – ovlivněním aktérů ve vzdělávání ovlivnit instituce – školy podpořit management škol a učitele – akceptování změn podpořit žáky – talenty i žáky se speciálními vzdělávacími potřebami OP RLZ je u konce, stojíme na prahu nového Operačního programu – OP VK.

9  Podařilo se s využitím fondů podpořit nové cíle vzdělávací politiky?  Jaké jsou za námi úspěchy a která témata jsou stále výzvou?


Stáhnout ppt "Podpora počátečního a dalšího vzdělávání prostřednictvím ESF."

Podobné prezentace


Reklamy Google