Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Praktické poznatky ze spolupráce mezi SEI a ETT. Smlouva o připojení DOTAZ: Je nutno uzavřít novou smlouvu o připojení po změně odběratele na OM? ODPOVĚĎ:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Praktické poznatky ze spolupráce mezi SEI a ETT. Smlouva o připojení DOTAZ: Je nutno uzavřít novou smlouvu o připojení po změně odběratele na OM? ODPOVĚĎ:"— Transkript prezentace:

1 Praktické poznatky ze spolupráce mezi SEI a ETT

2 Smlouva o připojení DOTAZ: Je nutno uzavřít novou smlouvu o připojení po změně odběratele na OM? ODPOVĚĎ: Ano Byla diskuze, že tuto smlouvu uzavírá jen první připojovaný zákazník.

3 Souhlas majitele nemovitosti DOTAZ: Je nutný souhlas majitele nemovitosti při připojení odběratele v cizí nemovitosti? ODPOVĚĎ: Není Změna od platnosti od 30.12.2004 zákonem 670/2004 Sb.

4 Připojovací poplatek DOTAZ: Jak bude odběrateli stanoven podíl žadatele o připojení, jestliže žádost o uzavření smlouvy podal v době platnosti vyhl.51/2006 Sb. (platba za „A“), ale vyjádření distributora k projektové dokumentaci proběhlo v době platnosti vyhl. 18/2002 Sb. (platba „60/40“)? ODPOVĚĎ: Co je pro odběratele výhodnější. Viz. vyhláška 51/2006 Sb. §17

5 Výše platby podílu žadatele u bytového domu DOTAZ: Investor realizuje dům se vstupním jističem např. 150A, ale dům má 20 bytů s jištěním každý 25A. ODPOVĚĎ: Investor zaplatí za jištění každého OM, tj. 20 x 25A.

6 Změna sazby při změně dodavatele DOTAZ: V minulosti byla bezúplatně převedena trafostanice do majetku REAS, s tím, že bude dodávka účtována v sazbě „B“. Má právo REAS při změně dodavatele požadovat smlouvu o připojení a platby za distribuci na straně NN, tj. sazba „C“? ODPOVĚĎ: Má. Platí dle stavu majetku. Předchozí dohody jsou nevymahatelné.

7 Sazby v bytovém domě DOTAZ: Jakou sazbu určit jednotce v bytovém domě, jestliže je odběratel právnická osoba? ODPOVĚĎ: Pokud je jednotka zkolaudována jako byt, platí přednostně sazba „D“ (i pro odběratele podnikatele).

8 Elektřina je výrobek! Zkušenost s pojistnou událostí způsobenou výrobkem-elektřinou.

9 Nesoulad skutečnosti v zákresu sítí DOTAZ: Požádal jsem před výkopovými pracemi o zákres sítí VN, NN. Síť byla zakreslena v chodníku (resp. v jiném pozemku), kabel VN, NN leží na mém pozemku. Co se stane v případě porušení kabelu, event. úrazu? ODPOVĚĎ: Prosíme o vyjádření SEI.

10 Překrývání vymezeného území LDS x REAS DOTAZ: Mohou se vymezené území překrývat? ODPOVĚĎ: Ano. DOTAZ: Jestliže odběratel požádá o připojení, a LDS i REAS odmítnou, kdo musí připojit odběratele přednostně? ODPOVĚĎ: Prosíme o vyjádření SEI.

11 KONTAKT: ETT ENERGETIKA, a.s. Kolbenova 159 190 02 Praha 9 Tel: 266 033 230 Fax: 266 035 555 E-mail: ett@energetika.cz www.ett.cz SEI


Stáhnout ppt "Praktické poznatky ze spolupráce mezi SEI a ETT. Smlouva o připojení DOTAZ: Je nutno uzavřít novou smlouvu o připojení po změně odběratele na OM? ODPOVĚĎ:"

Podobné prezentace


Reklamy Google