Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

POHLEDY n Vaše nejčastější činnost. Práce s pohledy nNávrhář pohledů nObsluha návrháře pohledů nVýběr návrhu pohledu nPřednastavené pohledy nGrafická.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "POHLEDY n Vaše nejčastější činnost. Práce s pohledy nNávrhář pohledů nObsluha návrháře pohledů nVýběr návrhu pohledu nPřednastavené pohledy nGrafická."— Transkript prezentace:

1 POHLEDY n Vaše nejčastější činnost

2 Práce s pohledy nNávrhář pohledů nObsluha návrháře pohledů nVýběr návrhu pohledu nPřednastavené pohledy nGrafická úprava pohledu

3 Návrhář pohledů n Pohledy jsou ta část WinBase 602, se kterou se budete při práci setkávat nejčastěji. Proto právě na návrhu pohledů záleží, co bude po většinu doby vidět na obrazovce. n Vytváření pohledů se děje v interaktivním prostředí návrháře pohledů. Vzhled a obsah pohledů bude záležet jen na vás. Vaše pohledy mohou obsahovat tlačítka, přepínače, seznamy i jiné složky, mohou hýřit barvami a ozdobnými tvary písem. Jiný pohled může být jednoduchý a v decentních barvách - záleží pouze na autorovi.

4 Jak začít? n Chcete-li začít vytvářet pohled, musíte jej vytvořit v rámci nějaké aplikace, stejně jako tabulku. Je tedy pochopitelné, že v aplikaci už musíte mít vytvořenou tabulku, do které hodláte vytvořit pohled. Nelze vytvořit pohled do tabulky, kterou teprve plánujete vyrobit.

5 Nyní tedy začneme n Vytvořit aplikaci n Nejprve klikněte na tlačítko Vytvořit aplikaci potom zadejte jméno aplikace, kterou chcete vytvořit. n ZAMĚSTNAN n V našem případě ZAMĚSTNAN

6 Co dál? n Klikneme na tlačítko Tabulky a zmáčkneme v pravé části tabulky tlačítko Vytvořit.

7 Nyní máme vytvořenou tabulku, do které jsme zanesli potřebné údaje

8 Nyní můžeme začít vytvářet pohled n V okně aplikace klikněte na tlačítko POHLEDY a potom na tlačítko vytvořit. Zobrazí se okno, ve kterém vyberete zdroj dat pro pohled a jeho typ.

9 Vyplnění zdrojů dat pro pohled n n V pravé části okna se nastavuje zdroj dat pro pohled, tedy vlastně data, na která se budete prostřednictvím pohledu dívat. Jelikož pracujeme s tabulkami, nastavte přepínač do polohy Data z tabulky a v seznamu vyberte tabulku, do které bude pohled vést, tedy zaměstnan.


Stáhnout ppt "POHLEDY n Vaše nejčastější činnost. Práce s pohledy nNávrhář pohledů nObsluha návrháře pohledů nVýběr návrhu pohledu nPřednastavené pohledy nGrafická."

Podobné prezentace


Reklamy Google