Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tvorba tiskové sestavy ve WinBase602 Přehled agentů pro PX50 (Veronika Krůtilová)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tvorba tiskové sestavy ve WinBase602 Přehled agentů pro PX50 (Veronika Krůtilová)"— Transkript prezentace:

1 Tvorba tiskové sestavy ve WinBase602 Přehled agentů pro PX50 (Veronika Krůtilová)

2 JAK POSTUPOVAT? nejprve musíme mít vytvořenou tabulku s potřebnými údaji... pak následuje tvorba pohledu pomocí údajů z tabulky … vytvořený pohled = tisková sestava a tiskneme.

3 Tabulka Seznam agentů Pro vytvoření pohledu (sestavy) využijeme data z vytvořené tabulky, ve které se nacházejí potřebné informace o našich agentech. V našem případě data z tabulky Seznam agentů.

4 Tvorba pohledu (sestavy) Máme-li tabulku, ze které využijeme data, přejdeme k pohledu. Po otevření WinBase se nám objeví úvodní menu, zde si označíme ikonku Pohled a pak tlačítko Vytvořit.

5 Objeví se následující nabídka, ve které označíme, co si přejeme vytvořit (sestavu), označíme zdroj dat a vybereme tabulku, ve které máme potřebná data (Seznam agentů). Dále pak tlačítko Další.

6 Zde doplníme název sestavy (Doporučení agenti) a její strukturu, tedy jak si ji budeme přát zobrazit. A opět klikneme na Další.

7 Objeví se nám data, která máme v tabulce, ale některá data by ani nemělo smysl tisknout nebo je nepovažujeme za důležité. Proto nepotřebné údaje odstraníme. (např. ostatní údaje, nebo vzdělání, …) A konečně můžeme kliknout na tlačítko Dokončit.

8 A teď už pracujeme téměř s hotovou sestavou. Podle našeho vkusu a potřeby si pomocí nabídkových panelů změníme písmo, velikost, barvu, přesuneme jednotlivé složky a neustále zároveň sledujeme náhled.

9 Při zkontrolování náhledu jsme zjistili, že některá slova máme moc u sebe, některá příliš daleko. Nadpis je málo viditelný, atd. Proto si musíme opět pohrát se složkami a upravit jejich vlastnosti, tak jak si je představujeme.

10 sestavaA takto vypadá naše sestava. Pokud jsme s její úpravou spokojeni, tak už stačí dát jen povel k tisku a hotový seznam doporučených agentů odevzdat.


Stáhnout ppt "Tvorba tiskové sestavy ve WinBase602 Přehled agentů pro PX50 (Veronika Krůtilová)"

Podobné prezentace


Reklamy Google