Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:16.12.2012.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:16.12.2012."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno: Ročník (obor):KČ H/01 Kuchař - číšník Tematická oblast:Příprava vepřových vnitřností Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění učiva přípravy vepřových vnitřností a technologické postupy Šablona číslo materiálu: III/2-21 III/

2

3  Vepřové vnitřnosti obsahují:  větší množství vody, vysoký obsah minerálních látek(železo, fosfor, vápník), vitamíny- A,D, skupiny B,  méně plnohodnotných bílkovin, vysoká biologická hodnota  Vepřové vnitřnosti:  jsou křehké, jemné a chutné a proto můžeme upravovat jako minutkové pokrmy.  Nejčastěji se používají:  játra, mozeček, slezina, srdce, plíce,žaludek,jazyk

4 Vepřové vnitřnosti

5  Předběžná úprava:  důkladná  Tepelná úprava:  vařením, zadělávání, dušením, pečením na pánvi, smažením  Upravujeme:  hotové pokrmy nebo pokrmy na objednávku

6  Vepřová játra dušená na cibulce  Pú: důkladná,očištěné, opláchnuté játra nakrájíme na nudličky nebo na kostky,  cibulový základ, na kterém orestujeme játra  přidáme pepř, drcený kmín, (nesolíme)zalijeme vody(1/3) a dusíme skoro do měkka,játra vyjmeme  šťávu zahustíme zásmažkou, rozředíme vodou a provaříme, přecedíme na připravené játra  dochutíme solí až na konec, provaříme  Vhodná příloha: dušená rýže,  těstoviny,  vařené brambory

7  Vepřové plíčky na smetaně  Vepřové ledvinky na cibulce  Vepřový mozeček s vejci  Smažená vepřové játra  Vepřová játra na roštu  Smažený vepřový jazyk

8  www. commons wikimedia.org.  Technologie příprava pokrmů II. Nakladatelství Merkur, 1984,1994 ISBN  Technologie příprava pokrmů 2. Nakladatelství Fortuna, 1999,2006 ISBN  Receptury teplých pokrmů Nakladatelství Merkur, 1991,1705 ISBN


Stáhnout ppt "Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:16.12.2012."

Podobné prezentace


Reklamy Google