Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Příprava vepřových vnitřností

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Příprava vepřových vnitřností"— Transkript prezentace:

1 Příprava vepřových vnitřností
Vepřové vnitřnost mají poměrně podobné složení jako vnitřnosti telecí a připravují se proto většinou i podobným způsobem, nejčastěji se používají játra, mozeček, slezina, srdce, plíce.

2 a) hlava  b) vnitřní sádlo  c) nožičky  d) jazyk  e) játra  f) ledvinky  g) půlené ledvinky

3 Vepřové slezinky na cibulce
na plátky nakrájené slezinky udušené a přiměřeně měkké, v nahnědlé omáčce typické vůně a chuti po použitých surovinách, řidší konzistence. Vepřová játra dušená na cibulce na plátky nakrájená játra udušené a přiměřeně měkké, v nahnědlé omáčce typické vůně a chuti po použitých surovinách, hustší konzistence.

4 Příprava vepřových hodů - vepřové zabíjačky
jedná se o typicky českou záležitost Základní výrobky vepřových hodů: jitrnice, prejt, sekaná svíčková, uzené maso, ovarová polévka

5 Tlačenka uvařené vepřové maso, nožičky, kůže a vnitřnosti se nakrájejí, přidá se koření (sůl, pepř, česnek) podle krajových zvyklostí, směs se naplní do žaludku (selská tlačenka) nebo, a to dnes již většinou, do umělých střev, poté se zaváží a znovu povaří a necháme vychladit, průběžně otáčíme.

6 Tmavá tlačenka (krvavá) uvařené vepřové maso, nožičky a vnitřnosti se nakrájejí, kůže se namele, přidá koření (sůl, pepř, česnek) podle krajových zvyklostí, přidáme uvařenou krev, směs se naplní do žaludku(selská tlačenka) nebo, a to dnes již většinou, do umělých střev, poté se zaváží a znovu povaří a necháme vychladit, průběžně otáčíme.

7 Jelita hlavy, uši, kůže uvaříme, rozemeleme, přidáme uvařené kroupy a uvařenou krev, sůl, cibulku, vývar, další koření podle zvyklostí, vše se plní do střev a vaří při teplotě asi 80°C.

8 Jitrnice uvaříme vepřové maso, kůže, droby a rozemeleme, přidáme rozemleté namočené žemle, umleté syrové játra, sůl, pepř, majoránku a další koření podle krajových vnitřností, vše smícháme a plníme do střev, vaříme při teplotě asi 80°C.

9 Ovarová polévka připravuje se podobně jako jelita, pouze se ředí do hustoty polévky.


Stáhnout ppt "Příprava vepřových vnitřností"

Podobné prezentace


Reklamy Google