Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mexická kuchyně.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mexická kuchyně."— Transkript prezentace:

1 Mexická kuchyně

2 Co je pro ni typické - ze surovin jsou pro ni typické hlavně fazole, kukuřice a chilli papričky z koření hlavně mletá chilli paprika, koriandr, merlík, oregano, ale také se používá česnek, cibule a římský kmín

3 Nejznámější a méně známé pokrmy
mezi nejznámější pokrmy patří 1)Burritos, 2)Tacos, 3)Nachos a 4)Chilli con carne a mezi méně známé patří 5)Quesadilla a 6)Tamales 1) 2) 3) 4) 5) 6)

4 Burritos - jsou to tortillové placky z pšeničné mouky, a plní se kukuřicí, fazolemi, zeleninou, masem a sýrem. Burritos je národním jídle, ale i krajovou specialitou mexického státu Chihuahua.

5 Chilli con carne velice známé mexické jídlo
jedná se pouze o dušené maso, které je pekelně okořeněné a ostré často se připravuje z hovězího, chilli papriček a přidávají se další, druhotné ingredience, jako jsou fazole, kukuřice, rajčata, cibule chilli con carne znamená v překladu chilli s masem. Jestliže je v jídelníčku uvedeno místo „con“ „sin“, jde o vegetariánskou verzi tohoto pokrmu.

6 Tamales Tamales je nejstarší jídlo Mexika
jde o těsto z kukuřičné mouky, ve kterém jsou kousky vepřového nebo kuřecího masa a vše je zabalenou ve slupce od kukuřice. Takto připravený pokrm se dále vaří v páře a podává se s omáčkou.

7 Recept-Tortilla Budeme potřebovat: Postup: 1)hrnek hladké mouky
2)hrnek polohrubé nebo kukuřičné mouky 3)teplou vodu Postup: jednoduše obě mouky smícháme a přidáváme teplou vodu, přičemž tvoříme tuhé těsto Z něj vyválíme tenké placky a v troubě, nebo na pánvi je opečeme (nejlépe nasucho).

8 Recept -Fajitas Budeme potřebovat: dvě větší červené i zelené papriky
pět chilli papriček 250 g žampiónů cibuli pár stroužků česneku dvě lžíce kukuřičného oleje dvě lžičky čerstvého koriandru sůl, pepř a 10 tortill Postup: papriky zbavíme semen a nakrájíme na proužky, cibuli nakrájíme na kolečka a česnek také nakrájíme poté si můžeme rozpálit pánev a na ni opékáme cibuli s česnekem po chvíli přidáme i papriky a papričky, koriandr a za občasného promíchání necháme vydusit mezitím si na další pánvi na sucho ohřejeme tortilly a po půl minutě otáčíme zamícháme do připravované směsi nakrájené žampiony ochutíme kořením a po chvíli ihned na teplé tortilly podáváme

9 Recept - Salsa Postup: Budeme potřebovat:
tři čerstvá rajčata malá cibule čerstvá chilli paprička Koriandr Pepř Sůl Cukr Postup: cibuli nakrájíme nadrobno, zeleninu očistíme a taktéž nakrájíme smícháme rajčata, cibuli, trochu limetkové šťávy, dvě lžíce koriandru, sůl a pepř podle chuti a samozřejmě pálivou chilli papričku a nakonec řádně promícháme

10


Stáhnout ppt "Mexická kuchyně."

Podobné prezentace


Reklamy Google