Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1. Ohnivá pánev čerta Šmajstrla Suroviny: 200 g vepřového plecka /kotlet bez kostí/ 400 g kuřecích řízků 200 g klobásky 1 červená paprika 1 zelená.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1. Ohnivá pánev čerta Šmajstrla Suroviny: 200 g vepřového plecka /kotlet bez kostí/ 400 g kuřecích řízků 200 g klobásky 1 červená paprika 1 zelená."— Transkript prezentace:

1

2

3

4

5 1. Ohnivá pánev čerta Šmajstrla Suroviny: 200 g vepřového plecka /kotlet bez kostí/ 400 g kuřecích řízků 200 g klobásky 1 červená paprika 1 zelená paprika 1plechovka červených fazolí v chilli omáčce 4 střední cibule 6 stroužků česneku 200 g žampionů nebo plechovka sterilovaných 50 ml olivového oleje 2 chilli papričky /koření/ 1 pórek 0,1 l piva 1 kelímek strouhaného křenu sůl mletý pepř Pracovní postup: Maso pokrájíme na nudličky, klobásku na tenká kolečka, žampiony oloupeme a pokrájíme na kousky, papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, česnek a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Na rozpáleném oleji osmahneme klobásku a maso, vyjmeme na talíř, do výpeku dáme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme papriky, žampiony a restujeme tak 3 -5 minut. Pak zpět vložíme maso, na kousky nakrájené chilli papričky nebo lžičku chilli koření, podlijeme mírně pivem a pár minut podusíme. Přidáme plechovku fazolí (dle potřeby i s trochou nálevu) a prohřejeme. Okořeníme dle chuti. Podáváme na pánvi ozdobené jemnými kolečky pórku a hustě posypané čerstvě nastrouhaným křenem.

6 VEPŘOVÉ KOLENO JEDNA BÁSEŇ Suroviny : vepřové koleno, česnek, hořčice francouzská, pivo (množství : cca přiměřeně, přiměřeně) Postup : Smícháme francouzskou hořčici a vymačkaný česnek, zalejeme pivkem a uděláme z toho kašičku. Kolínko hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a osolíme. Následně potřeme onou výše uvedenou kašičkou, zavineme jako štrúdl, převážeme nití jako ptáčka a tuto roládku vložíme do pekáče... Ovšem - ten je také nutno nejprve vyzdobit: roládičce uděláme podestýlku: podsypeme pěkně hustě jemně nakrájenou cibulkou, zalejeme pivkem, na to pak položíme roládu a dáme na cca 90 minut do svého domácího krematoria. Vydržte, dokud není masíčko hotové! Přikusujeme např. báječné bramborové placičky, také je dobrý chleba, ale je možno přiložit i brambory a zelí. Poslední dvě ingredience může udělat buď každou extra, nebo vložit už ze začátku ke kolínku. Tak, doufám, že jsem vás pěkně namlsal...

7

8 JEDNOHUBKOVÉ ŠPÍZY

9 Pečená kachna s knedlíkem a se zelím Doba přípravy:20 min Doba vaření:nejméně 90 min Počet porcí:4 Gastronomie podléhá aktuálním trendům stejně jako móda. Naštěstí jsou jídla, která se stále vaří bez ohledu na to, co je právě v kurzu. Pečená kachna s domácím knedlíkem a zelím k nim patří a po zásluze ji můžeme řadit mezi evergreeny české kuchyně. Suroviny: 1 kachna o váze asi 1,8 kg 3 – 4 lžíce kmínu sůl na dochucení Postup: Očištěnou kachnu opláchneme, odstraníme biskupa, mírně osolíme na povrchu i uvnitř, okmínujeme a vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vody a pečeme po obou stranách dozlatova, tučnější části během pečení mírně propichujeme vidličkou, aby se sádlo dobře vypeklo. Kachnu během pečení přeléváme výpekem, aby se méně tučné části nevysušily. Sádlo z výpeku slijeme, výpek zalijeme trochou horké vody, krátce provaříme a procedíme, poté do něj přidáme odlité sádlo a dobře promícháme.

10

11 SALÁMOVÉ ŠPEJLE Suroviny: 100 g pikantního suchého salámu, 200 g paprikové klobásy, 100 g ementálu, 100 g Nivy, sterilované kyselé okurky, ředkvičky, mini rajčátka, olivy Postup: Sýry nakrájíme na malé kostky. Každou kostku balíme do salámu. Střídavě napichujeme na špejle v salámu obalené sýry, kolečka ředkviček, půlky rajčátek, půlkolečka klobásy, kolečka okurek a na konec napíchneme olivu. Špejle by měly být dlouhé 10-12 cm.

12 1.Kuřecí prsa pod peřinkou Suroviny : 4 kuřecí prsíčka 1/2 kg drůbeží nebo míchané sekané 4 plátky plátkového sýra 4 plátky šunky 1/2 dl oleje sůl pepř Pracovní postup: Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na olejem vymazaný pekáček. Každou porci přikryjeme plátkem šunky a kopečkem běžně ochucené sekané tak, aby bylo maso zakryté, pokapeme olejem a dáme zapéct do trouby. Před dopečením položíme na každou porci plátek sýra a necháme ho mírně roztavit. Podáváme s bramborovou kaší.

13

14 OBLOŽENÉ CHLEBÍČKY – „BAČKŮRKY“

15 1.Katův šleh Suroviny: 750 g vepřové kýty 150 g cibule 100 g naložených okurek 100 g sterilovaných kapií (bez nálevu) 100 g kečupu 3 feferonky olej worcester sůl mletý pepř Pracovní postup: Plátky vepřového masa pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme (orestujeme) skoro do měkka. Přidáme cibuli pokrájenou na kostičky a necháme zesklovatět. Pak vložíme pokrájené okurky a kapie, nadrobno pokrájené feferonky, kečup, několik kapek worcesteru a krátce podusíme (do změknutí masa). Nakonec dochutíme dle chuti. Příloha: hranolky, krokety, rýže, brambory nebo pečivo.

16

17 je 21:11 hod. Zdraví Tě Ahoj !


Stáhnout ppt "1. Ohnivá pánev čerta Šmajstrla Suroviny: 200 g vepřového plecka /kotlet bez kostí/ 400 g kuřecích řízků 200 g klobásky 1 červená paprika 1 zelená."

Podobné prezentace


Reklamy Google