Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ VY_32_INOVACE_10_GAS_596_Mel Název školy Obchodní akademie a Hotelová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ VY_32_INOVACE_10_GAS_596_Mel Název školy Obchodní akademie a Hotelová."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ VY_32_INOVACE_10_GAS_596_Mel Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Inovace a individualizace výuky na OA a HŠ Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Označení vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_10_GAS_596_Mel Druh učebního materiálu Prezentace Autor Mgr. Miroslava Melechovská

2 Vzdělávací obor, pro který je materiál určen Předmět Ročník Název tematické oblasti (sady) Název vzdělávacího materiálu Anotace Zhotoveno, (datum/období) Ověřeno Vzdělávací obor, pro který je materiál určen Hotelnictví PředmětTechnika obsluhy a služeb RočníkPrvní a druhý Název tematické oblasti (sady)Gastronomická pravidla a nápojová gastronomie Název vzdělávacího materiáluAlternativní metody přípravy kávy - French press AnotacePrezentace je určena pro výuku předmětu TOS v 1. – 2. ročníku čtyřletých oborů. Je součástí sady „Gastronomická pravidla a nápojová gastronomie“. Jejím cílem je přehlednou a stručnou formou vysvětlit a ukázat přípravu kávy ve French pressu. Žáci si vyzkouší různé alternativní způsoby přípravy kávy v rámci praktické výuky na odborné učebně. Zhotoveno, (datum/období)22. září 2013 Ověřeno25. října 2013

3 French press

4 FRENCH PRESS první verze FP je z roku 1806 a autorem je Benjamin Thompson Základní princip: – mechanické oddělení vzniklého sedimentu od nápoje. Ingredience: teplá voda (92-96 ° C; 0,5l na 30 g namleté kávy) namletá káva (hrubší namletí) doba extrakce (3 - 4 minuty)

5 Samotná příprava kávy je velice jednoduchá  celkový výsledek může mnohé překvapit. Výhody – lehká příprava kvalitní kávy – rychlá údržba – rychlá příprava kávy Nevýhody – jemný sediment, který pronikne přes sítko

6 Jak na to? Přiveďte vodu k varu a nechte chvilku odstát (teplota 92 – 96 ° C). Vodu nalijte do french pressu, kam jsme vložili hrubě namletou kávu  čerstvě namletá káva vytvoří tzv. „krustu“. Max. do 4 minut kávu nalijte do šálku.

7 » foto autora foto autora foto autora Příprava pracoviště

8 Příprava kávy foto autora

9 Příprava kávy foto autora

10 Příprava kávy foto autora

11 Příprava kávy foto autora

12 Použitá literatura: Beverage & gastro. Praha: Wagner press, s.r.o., 2008, roč. 2008, s. 65. ISSN Použité zdroje: Peklo na talíři – Domácí příprava kávy [online]. URL: ; [ ] kavy Použitá obrázková dokumentace je pořízena se souhlasem p. Michala Křižky, Kurz Barista ( ). Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu.


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ VY_32_INOVACE_10_GAS_596_Mel Název školy Obchodní akademie a Hotelová."

Podobné prezentace


Reklamy Google