Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EVROPA Itálie III2-Z7-III-01.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EVROPA Itálie III2-Z7-III-01."— Transkript prezentace:

1 EVROPA Itálie III2-Z7-III-01

2 ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo zeměpisu v 7. ročníku, oblast Člověk a příroda. Doplněno o úkoly. Zaměřeno na práci s atlasem a využití informací z učebnice. Materiál lze využít pro společnou práci ve třídě na interaktivní tabuli.

3 ITÁLIE je stát ležící v jižní Evropě na Apeninském poloostrově.
Na severu hraničí s Francií (488 km), Švýcarskem (740 km), Rakouskem (430 km) a Slovinskem (232 km). Uvnitř Itálie leží dva městské státy: Vatikán (3,2 km) a San Marino (39 km). Itálii navíc patří území obklopené Švýcarskem Campione d'Italia. Z východu Itálii omýváJaderské moře, z jihu Jónské moře a ze západu Tyrhénské moře a Ligurské moře. Celková délka pobřeží je 7600 km. K Itálii patří dva velké ostrovy ve Středozemním moři: Sardinie a Sicílie. Itálie je členem OSN, NATO, Rady Evropy, EU, Schengenského prostoru a Eurozóny. Hlavním městem je od roku 1870 Řím. Rozloha : čtverečných km Počet obyvatel :

4 Itálie - poloha - mapa

5 Itálie obrazem

6 Otázky a úkoly : Kolik obyvatel má hlavní město Itálie?
Které známé italské výrobky/jejich značky jsou ti známy? Které italské památky znáš? Které je hlavní město Sicílie a čím je neblaze proslulé?

7 Zdroje : Jednotlivé obrázky dostupné z odkazů :


Stáhnout ppt "EVROPA Itálie III2-Z7-III-01."

Podobné prezentace


Reklamy Google