Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

AMERIKA Vodstvo III2-Z7-I-05

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "AMERIKA Vodstvo III2-Z7-I-05"— Transkript prezentace:

1 AMERIKA Vodstvo III2-Z7-I-05

2 ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo zeměpisu v 7. ročníku, oblast Člověk a příroda. Doplněno o úkoly. Zaměřeno na práci s atlasem a využití informací z učebnice. Materiál lze využít pro společnou práci ve třídě na interaktivní tabuli.

3 S využitím map v Atlase světa zařaď řeku do správného světadílu :
JIŽNÍ AMERIKA SEVERNÍ AMERIKA Řeka Sv. Vavřince Yukon MacKenzie Urubamba Ottawa San Francisco Colorado Río Negro Madeira Paraná Mississippi Japurá Amazonka Missouri

4 S využitím map v Atlase světa zařaď řeku do správného světadílu :
ŘEŠENÍ SEVERNÍ AMERIKA JIŽNÍ AMERIKA Missouri Amazonka Yukon Japurá MacKenzie San Francisco Řeka Sv. Vavřince Río Negro Ottawa Urubamba Colorado Madeira Mississippi Paraná

5 Pravda nebo lež ? Vyber pouze ta tvrzení, která jsou pravdivá:
1. Amazonka je nejdelší řekou Severní Ameriky. 2. Amazonka má největší průměrný průtok vody při ústí. 3. Řeka Svatého Vavřince ústí do Atlantského oceánu. 4. Niagarské vodopády najdeme v Severní Americe. 5. Řeka Paraná je přítokem Amazonky. 6. Nejrozlehlejším jezerem Severní Ameriky je jezero Hořejší. 7. Huronské jezero je menší než jezero Ontarijské. 8. Největší vodopád najdeme v Jižní Americe. 9. Nejvýše položeným jezerem na světě je jezero Titicaca. 10. Řeka Colorado pramení ve Venezuele.

6 Pravdivá tvrzení jsou pouze tato:
Pravda nebo lež ? Vyber pouze ta tvrzení, která jsou pravdivá: ŘEŠENÍ Pravdivá tvrzení jsou pouze tato: 2. Amazonka má největší průměrný průtok vody při ústí. 3. Řeka Svatého Vavřince ústí do Atlantského oceánu. 4. Niagarské vodopády najdeme v Severní Americe. 6. Nejrozlehlejším jezerem Severní Ameriky je jezero Hořejší. 8. Největší vodopád najdeme v Jižní Americe. 9. Nejvýše položeným jezerem na světě je jezero Titicaca.

7 Přiřaď text k odpovídajícímu obrázku :
AMAZONKA NIAGARSKÉ VODOPÁDY COLORADO

8 ŘEŠENÍ COLORADO AMAZONKA NIAGARSKÉ VODOPÁDY

9 Zdroje : - Obrázky – odkazy dostupné z www : http://www. zssirotkova


Stáhnout ppt "AMERIKA Vodstvo III2-Z7-I-05"

Podobné prezentace


Reklamy Google