Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Velká Británie III2-Z7-III-06

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Velká Británie III2-Z7-III-06"— Transkript prezentace:

1 Velká Británie III2-Z7-III-06
EVROPA Velká Británie III2-Z7-III-06

2 ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo zeměpisu v 7. ročníku, oblast Člověk a příroda. Doplněno o úkoly. Zaměřeno na práci s atlasem a využití informací z učebnice. Materiál lze využít pro společnou práci ve třídě na interaktivní tabuli.

3 Velká Británie Království Velké Británie byl samostatný stát, který existoval v letech 1707 až 1801. Vznikl sloučením samostatného Anglického královstvía Skotského království na základě zákonů o sjednocení přijatých v první polovině roku 1707 samostatným skotským a anglickým parlamentem. Obě samostatná království po většinu času od doby, kdy se stal roku 1603 nástupcem Alžběty I. skotský král Jakub I., ovládal jeden panovník (s tituly král anglický a král skotský) V obou královstvích také dále existovaly samostatné parlamenty. Po sloučení byl vytvořen jeden parlament zasedající ve Westminsteru a institut jednoho panovníka. Toto království zahrnovalo území celého ostrova Velké Británie. Nástupcem tohoto království se roku 1801, po potlačení Irského povstání z roku 1798, stalo Spojené království Velké Británie a Severního Irska (dnešní oficiální název). Vzniklo spojením Království Velké Británie a Irského království na základě zákona o sjednocení  r Rozloha: čtverečných km Počet obyvatel:

4 Velká Británie - mapa

5 Obrázky z Velké Británie

6 Otázky a úkoly : 1.Vypiš členské (historicko-geografické) země Spojeného království Velké Británie. 2.Jaké státní zřízení a kdo je hlavou státu Spojeného království ? 3.Jmenuj průmyslová střediska Británie.

7 Zdroje : http://www.destinacie.sk/krajiny/britania/bri_mapa.gif
Jednotlivé obrázky dostupné z odkazů :


Stáhnout ppt "Velká Británie III2-Z7-III-06"

Podobné prezentace


Reklamy Google