Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

INFORMATIKA 8 MS Word III2 – I8- 01. ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "INFORMATIKA 8 MS Word III2 – I8- 01. ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive."— Transkript prezentace:

1 INFORMATIKA 8 MS Word III2 – I8- 01

2 ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive Praktikum z informatiky v 8. ročníku, oblast Informační a komunikační technologie. Doplněno o úkoly. Zaměřeno na práci s počítačem a využití informací z internetu. Materiál lze využít pro společnou práci ve třídě pomocí dataprojektoru nebo na interaktivní tabuli.

3 Co je MS WORD ? Aplikace MS Word ze sady MS Office umožňuje vytváření profesionálně vypadajících dokumentů – texty a obrázky -pomocí komplexní sady nástrojů snadno použitelných díky uživatelském rozhraní. Jde tedy o textový editor.

4 Jak vypadá MS Word ? Na ploše nebo v programech jej najdeme pod ikonou

5 Po rozkliknutí aplikace se objeví editační list – stránka, na kterou je možno dále psát…

6 Otázky a úkoly : 1.Do jaké skupiny programů řadíme program MS Word. 2.Kterým tlačítkem myši a kolikrát klikáme na ikonu MS Word pro její otevření? Úkol : Vytvoř v MS Word vlastní vizitku tak, aby obsahovala tvé jméno, adresu a kontaktní údaje.

7 Zdroje : -Jednotlivé obrázky dostupné z odkazů : http://www.downloadactive.com/img/2010/04/word-logo.jpg Obrázek na snímku č.5 v této prezentaci byl vytvořen nástrojem snímek obrazovky ze sady MS Office – pořídil autor prezentace


Stáhnout ppt "INFORMATIKA 8 MS Word III2 – I8- 01. ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive."

Podobné prezentace


Reklamy Google