Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

INFORMATIKA 7 Ukládání dokumentu III2 - I7- 19. ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "INFORMATIKA 7 Ukládání dokumentu III2 - I7- 19. ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,"— Transkript prezentace:

1 INFORMATIKA 7 Ukládání dokumentu III2 - I7- 19

2 ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive Praktikum z informatiky v 7. ročníku, oblast Informační a komunikační technologie. Doplněno o úkoly. Zaměřeno na práci s počítačem a využití informací z internetu. Materiál lze využít pro společnou práci ve třídě pomocí dataprojektoru nebo na interaktivní tabuli.

3 Ukládání Dokument uložíme několika způsoby, jedním z nich je karty soubor, záložka uložit jako. Zde soubor pojmenujeme a uložíme, kam chceme. Nejlépe je volit výstižné pojmenování a uložit do složky či podsložky v dokumentech. Píšeme-li delší text, je velmi vhodné text ukládat i během psaní ! Po prvotním uložení stačí poté pro průběžné ukládání zvolit CTRL+S a uloží se dokument v jeho aktuální podobě.

4 Otevření, editace Chceme-li dokument editovat (měnit, upravovat), je potřeba jej nalézt v jeho uložení. Vhodné je zálohování – nejen do paměti počítače (dokumenty), ale i na flash disk nebo jiné médium (DVD, apod.)

5 Otázky : 1. Vysvětli funkce klávesových zkratek CTRL+C, CTRL +V, CTRL+S. 2. Co je to editace ? 3. Jaká zálohovací média znáš ?


Stáhnout ppt "INFORMATIKA 7 Ukládání dokumentu III2 - I7- 19. ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,"

Podobné prezentace


Reklamy Google