Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

AMERIKA USA – Symboly III2-Z7-I-11

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "AMERIKA USA – Symboly III2-Z7-I-11"— Transkript prezentace:

1 AMERIKA USA – Symboly III2-Z7-I-11

2 ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo zeměpisu v 7. ročníku, oblast Člověk a příroda. Doplněno o úkoly. Zaměřeno na práci s atlasem a využití informací z učebnice. Materiál lze využít pro společnou práci ve třídě na interaktivní tabuli.

3 Symboly Základním symbolem každého státu je národní vlajka; tu americkou tvoří třináct pruhů střídavě bílé a červené barvy – původně bylo 13 zakládajících členů Unie. Vlevo nahoře v modrém poli je 50 bílých pěticípých hvězd jako 50 států unie dnes.

4 Státní znak USA tvoří majestátní orel bělohlavý držící v drápech šípy a olivovou ratolest, na prsou má štít s třinácti bílými a červenými pruhy a modrým polem, v zobáku drží stužku s nápisem E Pluribus Unum (V mnohém je jednota). Nad hlavou se tkví slunce s třinácti hvězdami v modrém poli.

5 Pro Čechy je národní horou hora Říp, pro Američany má podobný kult hora Mount Rushmore, do jejíhož masívu byly vytesány podobizny 4 význačných prezidentů USA. Znáš aspoň jedno jméno ?

6 Význačnou budovou je sídlo amerického prezidenta, Bílý dům ve Washingtonu.

7 Symbolem Ameriky je Socha svobody nacházející se v New Yorku
Symbolem Ameriky je Socha svobody nacházející se v New Yorku. USA dostaly sochu darem od Francie ke 100. výročí vyhlášení nezávislosti. Den nezávislosti , toto datum je napsáno i na knize, kterou socha drží v ruce. Peněžní sbírky na sochu a její podstavec trvaly několik let. Dnes je muzeem a vyhlídkovou věží.

8 Zdroje : Jednotlivé obrázky dostupné z odkazů :


Stáhnout ppt "AMERIKA USA – Symboly III2-Z7-I-11"

Podobné prezentace


Reklamy Google