Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Státy J a JV Asie I. III2-Z7-II-12

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Státy J a JV Asie I. III2-Z7-II-12"— Transkript prezentace:

1 Státy J a JV Asie I. III2-Z7-II-12

2 ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo zeměpisu v 7. ročníku, oblast Člověk a příroda. Doplněno o úkoly. Zaměřeno na práci s atlasem a využití informací z učebnice. Materiál lze využít pro společnou práci ve třídě na interaktivní tabuli.

3 INDIE  je sedmý nejrozlehlejší stát světa a s více než miliardou obyvatel druhá nejlidnatější země na světě, rozkládající se na Indickém subkontinentu v jižní Asii. Z politického hlediska jde o svazový stát (federaci) s demokratickým, parlamentním zřízením (někdy je označována jako „největší demokracie světa“). Je členemCommonwealthu, má jaderné zbraně a disponuje vlastním kosmickým programem; její ekonomika vykazuje po Číně největší růst na světě. Je považována za regionální mocnost a jednu z potencionálních supervelmocí[1][2]. Na východě Indie hraničí s Bangladéšem (4053 km) a Barmou (1463 km). Na severu a severovýchodě hraničí s Čínou (3380 km), Bhutánem(605 km) a Nepálem (1690 km). Na severozápadě sousedí s Pákistánem (2912 km). Na jihovýchodě za průlivem Palk Strait leží 65 km jižně od indických břehů ostrovní stát Šrí Lanka (Cejlon). Z jihozápadu, jihu a jihovýchodu omývá indické břehy Indický oceán.

4 Mapa regionů v Indii

5 INDIE V OBRAZECH

6 Otázky a úkoly : Kolik obyvatel a jak rozlehlá je Indie ?
Viděl jsi film Milionář z chatrče? Zkus povyprávět stručně jeho děj. Co je to slam ? Jaké náboženství převládá v Indii a jaké je zde posvátné zvíře?

7 Zdroje : http://www.whereincity.com/india/images/india-map.gif
Jednotlivé obrázky dostupné z odkazů :


Stáhnout ppt "Státy J a JV Asie I. III2-Z7-II-12"

Podobné prezentace


Reklamy Google