Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

AMERIKA Mexiko III2-Z7-I-17

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "AMERIKA Mexiko III2-Z7-I-17"— Transkript prezentace:

1 AMERIKA Mexiko III2-Z7-I-17

2 ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo zeměpisu v 7. ročníku, oblast Člověk a příroda. Doplněno o úkoly. Zaměřeno na práci s atlasem a využití informací z učebnice. Materiál lze využít pro společnou práci ve třídě na interaktivní tabuli.

3 Základní údaje o Mexiku
Hlavní město: Ciudad de México Rozloha: 1 964 375 km²  Obyvatelstvo Počet obyvatel: Jazyk: španělština Náboženství katolické , protestantské Státní útvar Státní zřízení federativní prezidentská republika Poloha Mexika ve světě Pozn.: údaje v tabulce použity z odkazu :

4 Který jiný stát (státy) má vlajku se stejnou kombinací barev jako Mexiko ? Viz zadní část v Atlase světa

5 Který jiný stát (státy) má vlajku se stejnou kombinací barev jako Mexiko ? Viz zadní část v Atlase světa ŘEŠENÍ ITÁLIE

6 Doplň chybějící slova (využij Atlas světa) :
Mexiko leží na západní polokouli, v jižní části Severní Ameriky. Na severu sousedí s ……….. Hranici v délce 2597 km tvoří částečně řeka …………………….. Na jihu hraničí Mexiko s …………………… (962 km) a ……………………(176 km). Celková délka mexického pobřeží je 9219 km. Na západě je to oceán ……………………, na východě oceán ……………………, část východního pobřeží oblévá …………… Záliv a část ……………… moře. Na jihu se při pobřeží táhne úzký…………………….příkop, dosahující hloubek přes 6000 m. Rozloha mexického území je téměř 2 milióny kilometrů čtverečních, po Brazílii a Argentině je 3. největší zemí Latinské Ameriky.

7 Doplň chybějící slova (využij Atlas světa) :
ŘEŠENÍ Mexiko leží na západní polokouli, v jižní části Severní Ameriky. Na severu sousedí s USA. Hranici v délce 2597 km tvoří částečně řeka Rio Grande. Na jihu hraničí Mexiko s Guatemalou (962 km) a Belize(176 km). Celková délka mexického pobřeží je 9219 km. Na západě je to oceán Tichý na východě oceán Atlantský, část východního pobřeží oblévá Mexický záliv a část Karibské moře. Na jihu se při pobřeží táhne úzký Středoamerický příkop dosahující hloubek přes 6000 m. Rozloha mexického území je téměř 2 milióny kilometrů čtverečních, po Brazílii a Argentině je 3. největší zemí Latinské Ameriky.

8 … a ještě několik typických „věcí“ pro Mexiko …

9 Zdroje : Jednotlivé obrázky dostupné z odkazů :
Text o Mexiku převzat z odkazu :


Stáhnout ppt "AMERIKA Mexiko III2-Z7-I-17"

Podobné prezentace


Reklamy Google