Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr."— Transkript prezentace:

1 TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y

2 Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr

3 Úvod Způsob vytvoření tiskové sestavy, je podobný způsobu vytváření pohledu. Můžeme ji využít např. k vytisknutí seznamu adres, popřípadě výběru adres. To znamená, že ačkoli máme v náhledu třeba 100 adres, můžeme si vytisknout výběr 10 adres.

4 Program WinBase První krok je spuštění programu WinBase, což je personální databáze. Je to program který nám umožní vytvořit databázi firmy, to znamená seznam všech pracovníků s jejich identifikačními, pracovními a osobními údaji. Tyto databáze mají výhodu v přehlednosti a rychlosti vyhledávání.

5 Postup při vytváření Návrh sestavy se provádí podobně jako pohled. Nejprve si musíme vytvořit pohled, nebo tabulku s požadovanými informacemi. Návrh tabulky vypadá takto: Do jména sloupce napíšeme požadovaný název a do typ sloupce zvolený atribut.

6 Jestliže máme vytvořenou tabulku, můžeme začít s vytvářením sestavy. Zvolíme ikonu pohledy, potom myší klikneme na ikonu vytvořit a zobrazí se nám následující tabulka:

7 V tabulce označíme vytvořit sestavu. Pokud vytváříme sestavu na základě tabulky označíme zdroj dat - data z tabulky. V našem případě označíme tabulku s názvem „Studenti“ a klikneme na tlačítko další. Následuje jiná tabulka:

8 Napíšeme název tabulky: Seznam studentů a opět označíme „další“. Opět se nám zobrazí tabulka s následujícím obsahem:

9 Označíme „vložit vše“ a „dokončit“. Ukáže se náhled sestavy:

10 Dále se nám zobrazí dvě následující tabulky: Seznam vlastností a Nabídkový panel. Obě můžeme použít při úpravách sestavy.

11 Nyní musíme sestavu upravovat pro tisk. To znamená, upravit ji podle našich představ. Pokud chceme zobrazit sestavu, postupujeme takto: Tisk, na obrazovku a OK.

12 Pokud chceme tisknout, označíme „na tiskárnu“. Hotová sestava může vypadat takto:

13 Závěr Každá sestava může být lépe upravená nebo barevná. Vše záleží na požadavcích a důležitosti sestavy. Pro ukázku jsem používala pouze tři údaje, ale samozřejmě můžeme vytvářet sestavy s více údaji, s více sloupci nebo několika stránkové sestavy. Sestava nám umožní vytvořit přehledný seznam právě třeba studentů nutný pro organizovaný výlet.


Stáhnout ppt "TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr."

Podobné prezentace


Reklamy Google