Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Motivace Motivace-aneb nestavějte domeček z karet Motivace je psychický proces vedoucí k energetizaci organismu. psychický Motivace usměrňuje naše chování.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Motivace Motivace-aneb nestavějte domeček z karet Motivace je psychický proces vedoucí k energetizaci organismu. psychický Motivace usměrňuje naše chování."— Transkript prezentace:

1

2 Motivace

3 Motivace-aneb nestavějte domeček z karet Motivace je psychický proces vedoucí k energetizaci organismu. psychický Motivace usměrňuje naše chování a jednání pro dosažení určitého cíle. Motivace usměrňuje naše chování a jednání pro dosažení určitého cíle. Vyjadřuje souhrn všech skutečností – radost, zvídavost, pozitivní pocity, radostné očekávání, které podporují nebo tlumí jedince, aby něco konal nebo nekonal. Motivy jsou osobní příčiny určitého chování – jsou to pohnutky, psychologické příčiny reakcí, činností a jednání člověka zaměřené na uspokojování určitých potřeb. Za základní formu motivů jsou pokládány potřeby, ostatní formy se vyvíjejí z potřeb. Potřeba je stav nedostatku nebo nadbytku něčeho, co nás vede k činnostem, jimiž tuto potřebu uspokojujeme. Potřeby dělíme na: biologické (primární, vrozené) - potřeba dýchaní, potravy, bezpečí, spánku apod.biologické (primární, vrozené) - potřeba dýchaní, potravy, bezpečí, spánku apod. sociální (získané) - kulturní (vzdělání, kulturní život apod.) a psychické (radost, štěstí, láska apod.)sociální (získané) - kulturní (vzdělání, kulturní život apod.) a psychické (radost, štěstí, láska apod.)

4 Motivace-aneb nestavějte domeček z karet Nečekejte nikdy motivaci z vnějšku, taková neexistuje! Nikdo není schopen Vás namotivovat!!!! Motivace může jít jen zevnitř, přímo od Vás. To platí například pro studium apod.


Stáhnout ppt "Motivace Motivace-aneb nestavějte domeček z karet Motivace je psychický proces vedoucí k energetizaci organismu. psychický Motivace usměrňuje naše chování."

Podobné prezentace


Reklamy Google