Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

William Shakespeare 1564 * + 1616.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "William Shakespeare 1564 * + 1616."— Transkript prezentace:

1 William Shakespeare 1564 *

2 William Shakespeare se narodil 23. 4
William Shakespeare se narodil ve Stratfordu nad Avonem jako třetí dítě rukavičkáře Johna Shakespeara. Měl jednu sestru a jednoho bratra. V mládí se toulal po lesích a po polích, což vedlo k jeho lásce k přírodě, odrážící se v jeho hrách.

3 V 18 letech se oženil s Anne Hathawayovou, která byla o 8 let starší
V 18 letech se oženil s Anne Hathawayovou, která byla o 8 let starší. S ní měl 2 dcery, Susan a Judith. Judith měla dvojče, které se jmenovalo Hamnet, ale zemřelo rok po narození.

4 William Shakspeare odešel v dospělosti do Londýna, kde začal přepracovávat staré hry, ale brzo začal se psaním vlastních her. V roce 1599 koupil se 6 členy divadelní společnosti divadlo Globe

5 V roce 1613, během představení hry Jindřich VIII, bylo divadlo Globe zničeno požárem. Smutnému Williamovi nezbylo nic jiného než koupit menší divadlo jménem Blackfriars.

6 Poté se William vrátil do Stratfordu, a protože si vydělal dost pěnez na byt, tak si ho zde pořídil. Will zemřel v den svých 52 narozenin, v kolektivu svých přátel, důvody neznáme. Byl pohřben v místním kostele Trinity, kde je jeden ze dvou autentických portrétů Williama Shakespeara.


Stáhnout ppt "William Shakespeare 1564 * + 1616."

Podobné prezentace


Reklamy Google