Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Karel Čapek Byl český spisovatel, novinář, dramatik, překladatel a fotograf. Roku 1915 ukončil studium na Filosofické fakultě UK v Praze, poté studoval.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Karel Čapek Byl český spisovatel, novinář, dramatik, překladatel a fotograf. Roku 1915 ukončil studium na Filosofické fakultě UK v Praze, poté studoval."— Transkript prezentace:

1 Karel Čapek Byl český spisovatel, novinář, dramatik, překladatel a fotograf. Roku 1915 ukončil studium na Filosofické fakultě UK v Praze, poté studoval filosofii v Berlíně a Paříži. Byl mimořádně výborný fotograf a spisovatel. Měl jednoho bratra (Josefa) a sestru (Helenu), kteří mu pomáhali v psaní knih. Zemřel na plicní edém, byl pohřben na Vyšehradě. Byl český spisovatel, novinář, dramatik, překladatel a fotograf. Roku 1915 ukončil studium na Filosofické fakultě UK v Praze, poté studoval filosofii v Berlíně a Paříži. Byl mimořádně výborný fotograf a spisovatel. Měl jednoho bratra (Josefa) a sestru (Helenu), kteří mu pomáhali v psaní knih. Zemřel na plicní edém, byl pohřben na Vyšehradě.

2 Knihy… Karel Čapek psal různé druhy knih od pohádek pro děti, např:Dášeňka čili život štěněte, Devatero pohádek…, až po dramata: Loupežník, R.U.R., Matka…Cestopisy: Italské listy, Anglické listy a mnoho dalších knih……

3 Zajímavosti Jako malý kluk byl zlobivé dítě spolu se svými sourozenci. Jeho kamarád byl T.G.Masaryk a dokonce s ním napsal i knihu. Mezi jeho koníčky patřilo: malování, etnická hudba, cestování… Mnichovská dohoda a po ní následující kapitulace znamenaly pro Karla Čapka zhroucení jeho dosavadního světa a osobní tragédii. Jako malý kluk byl zlobivé dítě spolu se svými sourozenci. Jeho kamarád byl T.G.Masaryk a dokonce s ním napsal i knihu. Mezi jeho koníčky patřilo: malování, etnická hudba, cestování… Mnichovská dohoda a po ní následující kapitulace znamenaly pro Karla Čapka zhroucení jeho dosavadního světa a osobní tragédii.

4 Eliška Šeminská


Stáhnout ppt "Karel Čapek Byl český spisovatel, novinář, dramatik, překladatel a fotograf. Roku 1915 ukončil studium na Filosofické fakultě UK v Praze, poté studoval."

Podobné prezentace


Reklamy Google