Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TROPICKÝ PÁS Tropický deštný les

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TROPICKÝ PÁS Tropický deštný les"— Transkript prezentace:

1 TROPICKÝ PÁS Tropický deštný les
1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 TROPICKÝ PÁS rozkládá se po obou stranách rovníku vysoké teploty
den i noc po celý rok stejně dlouhé tři hlavní typy krajiny: tropický deštný les savany poušť 2 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 TROPICKÉ DEŠTNÉ LESY celoročně vysoké teploty a velké množství srážek
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. TROPICKÉ DEŠTNÉ LESY celoročně vysoké teploty a velké množství srážek nejbohatší společenství rostlin a živočichů na Zemi 3

4 ŽIVOČICHOVÉ GORILY ŠIMPANZ rostlinná strava
hmotnost až 200 kg, výška až 2 m rodinné tlupy ŠIMPANZ lidské aspekty chování západní a střední Afrika 4 5 6 7

5 ŽIVOČICHOVÉ JAGUÁR LEV TYGR SUMATERSKÝ výborně šplhá a plave
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. JAGUÁR výborně šplhá a plave Střední a Jižní Amerika LEV Afrika, Indie 8 9 TYGR SUMATERSKÝ ostrov Sumatra 10 11

6 ŽIVOČICHOVÉ HROCH KROKODÝL africké řeky, bažiny, jezera
hmotnost přes 3 tuny, až 4,5 m dlouhý rostlinná strava KROKODÝL mohutné čelisti loví na okraji vod Afriky, Asie, Ameriky i Austrálie 12 13 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 ŽIVOČICHOVÉ TUKANI jihoamerické pralesy pestrý zobák ovoce 14
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 ROSTLINSTVO banánovník palmy kaučukovník 15 17 16
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 ROSTLINSTVO skořicovník kakaovník kávovník vanilka 18 19 20 21
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ROSTLINSTVO skořicovník kakaovník kávovník 18 vanilka 19 20 21

10 Použité obrázky: obr.č.1- Creative Commons Attribution 2.5 Generic license obr.č.2- Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license obr.č.3- Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Germany license obr.č.4- Vlastní archiv autorky obr.č.5- Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported obr.č.6- Volně šiřitelné obr.č.7- Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 2.5 Generic obr.č.8- Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic license Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Použité obrázky: obr.č.9- Creative Commons Attribution 3.0 Unported license obr.č.10- Vlastní archiv autorky obr.č.11- Vlastní archiv autorky obr.č.12- Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license obr.č.13- Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic license obr.č.14- obr.č.15- Volně šiřitelné obr.č.16- Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Použité obrázky: obr.č.17- Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic license obr.č.18- Creative Commons Attribution 3.0 Unported license kakaovník obr.č.19- Volně šiřitelné obr.č.20- obr.č.21- Creative Commons Attribution-Share Alike 1.0 Generic license Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 Použitá literatura: KHOLOVÁ, Helena. Přírodověda pro 5. ročník. ŽIVOT NA ZEMI. Všeň: Nakladatelství ALTER, ISBN s. 11 – 13. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "TROPICKÝ PÁS Tropický deštný les"

Podobné prezentace


Reklamy Google