Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jištění kvality technologických procesů Doplněk ke kapitole 3. ZAŘÍZENÍ, systém ZAŘÍZENÍ, PROVOZ Návrh a realizace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jištění kvality technologických procesů Doplněk ke kapitole 3. ZAŘÍZENÍ, systém ZAŘÍZENÍ, PROVOZ Návrh a realizace."— Transkript prezentace:

1 Jištění kvality technologických procesů Doplněk ke kapitole 3. ZAŘÍZENÍ, systém ZAŘÍZENÍ, PROVOZ Návrh a realizace

2 Zařízení - Equipment Zařízení je prostředníkem mezi surovinami a konečným produktem. Suroviny — zařízení — produkt Zařízení resp. soubor zařízení či systém musí být správně navržen, instalován, provozován a ošetřován v souladu s návrhem.

3 Idea a realizace Mluvíme o zařízení, systému, souboru zařízení, utilitě nebo facilitě Každá akce ( změna nebo nová realizace) má být zahájena jasnou a promyšlenou představou co je cílem a jaké jsou základní požadavky ( kapacitní, SVP, EMS, bezpečnostní a další)

4 „V“ model

5 URS User Requirement Specification: Požadavky uživatele na zařízení Kapacitní a výkonové Designové SVP Ekologické Ochrana pracovníka Energetické Jiné normativní

6 „Comisioning“ a Kvalifikace DQ, IQ, OQ, PQ označují stupně kvalifikace a jsou v uvedené posloupnosti a provádějí se v rozsahu, který je níže uveden. V průběhu realizace probíhá průběžná kontrola instalace prvků a prostorových jednotek a potrubí, předávání a přebírání zařízení a komponent.


Stáhnout ppt "Jištění kvality technologických procesů Doplněk ke kapitole 3. ZAŘÍZENÍ, systém ZAŘÍZENÍ, PROVOZ Návrh a realizace."

Podobné prezentace


Reklamy Google