Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

HRÁTKY A HŘÍČKY. HRÁTKY A HŘÍČKY METODICKÝ LIST ZLOBIVÁ PÍSMENKA- motivační básnička, po kliknutí úkol k textu na další stránce. Žáci vypisují chybějící.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "HRÁTKY A HŘÍČKY. HRÁTKY A HŘÍČKY METODICKÝ LIST ZLOBIVÁ PÍSMENKA- motivační básnička, po kliknutí úkol k textu na další stránce. Žáci vypisují chybějící."— Transkript prezentace:

1

2 HRÁTKY A HŘÍČKY

3 METODICKÝ LIST ZLOBIVÁ PÍSMENKA- motivační básnička, po kliknutí úkol k textu na další stránce. Žáci vypisují chybějící písmena, ze kterých složí tajenku: BERTA PEKLA ČERTA Z PEKLA. Ta se objeví v dalším okně. Další básnička je spojená s kreslením, žáci potichu čtou a malují dle básničky kočku. Své výkresy potom porovnají, měly by vypadat stejně. Na konec doplňující otázka.

4 ZLOBIVÁ PÍSMENKA Občas paní Abeceda svá písmena šetřívá. Do slova je prostě nedá, hlavně když jsou zlobivá. ÚKOL: Najdi ztracená písmena a zapiš je na papír v přesném pořadí. Objevíš novou větu.

5 ouřka, bl-sky, h-omy, racho- a d-lší –říšerně strašid-lné zvu-y se ozýva-y z les-. Kluci po-kali, n-ž h-omy us-anou, a j-ko o –ávod ak p-lášili – m-ynářovu st-vení.

6 BERTA PEKLA ČERTA Z PEKLA

7 ČTI SI POTICHU BÁSNIČKU A ZKUS PODLE NÍ NAKRESLIT….
KOČKU

8 Kulatá je hlavička a na ní dvě .
Pod nosem má fousky malé, se směje stále. Tondo, Věrko, Eliško, nezapomeň na ! Má být velké akorát, ať si s námi může …..!

9 Chytří , holčičky kreslí 4 tlapičky. Na nich drápky jako břit-
tak to vždycky musí být.

10 maličký vlevo, navrch K němu druhý vpravo přijde. Ať jsou stejné, to si hlídej!

11 Jsou to totiž , které jí moc sluší. Už to trochu poznáváš? Krásnou tady máš!

12 Otázka na konec: CO CHYBĚLO KOČCE?
ocásek

13 Citace text Zlobivá písmenka, Zuzana Pospíšilová, Hádanky a hříčky nejen se slovíčky, nakladatelství Portál 2006, str. 79 text Kočka, Zuzana Pospíšilová, Hádanky a hříčky nejen se slovíčky, nakladatelství Portál 2006, str.34 obrázky dostupné z otevřené galerie [ dne


Stáhnout ppt "HRÁTKY A HŘÍČKY. HRÁTKY A HŘÍČKY METODICKÝ LIST ZLOBIVÁ PÍSMENKA- motivační básnička, po kliknutí úkol k textu na další stránce. Žáci vypisují chybějící."

Podobné prezentace


Reklamy Google