Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

METODICKÝ LIST OZVĚNA- žáci čtou motivační básničku, na kterou navazuje další úkol. V něm žákům připomeneme, že ozvěna opakuje vždy konec slov. Můžeme.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "METODICKÝ LIST OZVĚNA- žáci čtou motivační básničku, na kterou navazuje další úkol. V něm žákům připomeneme, že ozvěna opakuje vždy konec slov. Můžeme."— Transkript prezentace:

1

2 METODICKÝ LIST OZVĚNA- žáci čtou motivační básničku, na kterou navazuje další úkol. V něm žákům připomeneme, že ozvěna opakuje vždy konec slov. Můžeme si ji předvést, učitel mluví, žáci jsou ozvěna. Potom hledáme v otázkách. HODINKOVÉ HÁDANKY- úkol začíná motivační básničkou, poté se vždy objeví hádanka a po kliknutí řešení . Je dobré, připravit si papírové hodiny, jeden žák na nich zkusí nastavit správný čas a po kliknutí zkontrolujeme s tabulí. ŘÍMSKÁ ČÍSLA- na závěr motiv. básnička se zadáním. Žáci pracují na papír, po kliknutí se objeví řešení.

3 ZÁBAVNÉ ČTENÍ

4 OZVĚNA Může za to asi vzduch- ozvěna má špatný sluch! Když má slova opakuje, začátek vždy přeskakuje. Když chci z louky pampelišku, nabízí mi v pytli lišku, a když trhám tulipány, posílá hned na mne pány!

5 ZAHRAJTE SI NA OZVĚNU A DOPLŇTE ODPOVĚDI!
Máte rádi pohádky? Bude brzy sobota? Mlsáte sladkosti? Čeho má nejvíc krteček? Dostáváte poznámky? Kdopak nosí ponožky? Kdo si sedl na pařízek? Máte doma pavučinky? Co hřeje víc než bačkůrky? hádky bota kosti ZAHRAJTE SI NA OZVĚNU A DOPLŇTE ODPOVĚDI! teček známky nožky řízek PŘIPOMEŇTE SI, CO DĚLÁ OZVĚNA? činky kůrky

6 HODINKOVÉ HÁDANKY POZNÁTE, O JAKÝ ČAS SE JEDNÁ?
Na dvanáctce ručka velká, malá přímo na trojce. Tohle učí učitelka snad už děti ve školce.

7 Před chvílí už bylo půl, nachystejte proto stůl. Když si ruce podají, k obědu nás svolají.

8 Do postele leháte přesně o půl deváté, osm hodin máte spát. Kdy můžete nejdřív vstát?

9 A NA ZÁVĚR: ŘÍMSKÉ ČÍSLICE V Římě místo číslic mají
jenom samá písmena. Každý ví, co znamenají, když jsou někde napsaná. Rozluštěte nápisy tak, že čísla nahradíte římskými číslicemi. Potom celý nápis hravě přečtete.

10 Příklad: F 1 10= FIX 1000 E 50= MED 50 5 1= LVI I = 1 C=100 V= 5 D=500
X= M=1000 L=50 Příklad: F 1 10= FIX 1000 E 50= MED 50 5 1= LVI 500 Ů 1000= 500 Á 1000 A= K= É= Š 1000 U A= DŮM DÁMA CVIK LIDÉ ŠMUDLA

11 Citace: Text Ozvěna, Zuzana Pospíšilová, Hádanky a hříčky nejen se slovíčky, str.65, nakladatelství Portál r. 2006 Text Hodinové hádanky, Zuzana Pospíšilová, Hádanky a hříčky nejen se slovíčky, str. 93, nakladatelství Portál r. 2006 Text Římské číslice, Zuzana Pospíšilová, Hádanky a hříčky nejen se slovíčky ,str.16, nakladatelství Portál r. 2006 Obrázky: dostupné z otevřené galerie [ dne


Stáhnout ppt "METODICKÝ LIST OZVĚNA- žáci čtou motivační básničku, na kterou navazuje další úkol. V něm žákům připomeneme, že ozvěna opakuje vždy konec slov. Můžeme."

Podobné prezentace


Reklamy Google