Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Metodický list HRAJEME SI SE SLOVÍČKY- postupně se objevuje povídání o kočce, čteme a žáci vhodně doplňují zdůrazněnou slabiku-3 okna, můžeme natisknout.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Metodický list HRAJEME SI SE SLOVÍČKY- postupně se objevuje povídání o kočce, čteme a žáci vhodně doplňují zdůrazněnou slabiku-3 okna, můžeme natisknout."— Transkript prezentace:

1

2

3 Metodický list HRAJEME SI SE SLOVÍČKY- postupně se objevuje povídání o kočce, čteme a žáci vhodně doplňují zdůrazněnou slabiku-3 okna, můžeme natisknout jako PL CO NAJDEME V KNÍŽKÁCH?- úkolem je poznamenat na papír z daného slova pouze číslem určené písmeno v závorce- 1=první, 2,3= druhé a třetí…. Z těchto písmen přečteme tajenku- po kliknutí se objeví. CO DO ŘADY NEPATŘÍ A PROČ?- postupně se objevuje řada slov, žáci mají určit, které tam nepatří a vysvětlit důvod. Po kliknutí se objeví řešení a pak další řada. VYMYSLETE RÝM-po kliknutí se objeví slovo, na které pohotově vymýšlíme rýmy.

4 HRAJEME SI SE SLOVÍČKY

5 Přečtěte nahlas ŠTĚSTÍ JÍ MYŠ UTEKLA. JEŽILA SE A ZAČALA JI HONIT ŠE KOČKA LÍZA NA ŠLA VENKU MYŠ

6 Přečtěte nahlas ČKA BYLA SMUTNÁ A ZAČALA KO KRHAT JAKO KOHOUT. HO TO TU MÁME. LEMJDOUCÍ SE DIVILI,

7 Přečtěte nahlas MĚ LNÍKA, ALE NEMOHLI JSME. VE L. STĚ TAKOVOU KOČKU NIKDO JEŠTĚ NE- LI JSME ODJET NA CHALUPU DO

8 Co najdeme v knížkách? Zapiš si písmenka podle čísel a najdeš odpověď! ZUBY (1) MÁLO (2) SVATBA (5,6) LAVICE (3) UMYVADLO (1), LEPIDLO (3,7) NOS (1) AUTOMOBIL (1,2) VLÁČEK (4,5) LEDNICE (4) SMÍCH (3) ŘEŠENÍ ZUBY (1) MÁLO (2) SVATBA (5,6) LAVICE (3) UMYVADLO (1), LEPIDLO (3,7) NOS (1) AUTOMOBIL (1,2) VLÁČEK (4,5) LEDNICE (4) SMÍCH (3) ZÁBAVU, PONAUČENÍ

9 Které slovo nepatří do řady a proč?  VELKÝ – MALÝ – MÉNĚ – OBROVSKÝ  JEDEN – PÁTÝ – TŘI – ŠEST- DESET  VRABEC - OREL – LEV – HOLUB  LETADLO – AUTOMOBIL – KOLO  KLADNO - BRNO – LED – PRAHA  KLEC – PEC – HLAS - VĚC - ŠVEC

10 TETKA BOTA SVETR STŮL VLÁSEK Vymyslete rychle rým KONEC

11 Citace: Obrázky: Dostupné z otevřené galerie [www.cmis.cz/dum/] dne 2.4. 2012


Stáhnout ppt "Metodický list HRAJEME SI SE SLOVÍČKY- postupně se objevuje povídání o kočce, čteme a žáci vhodně doplňují zdůrazněnou slabiku-3 okna, můžeme natisknout."

Podobné prezentace


Reklamy Google