Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Www.spis.cz Datové schránky Svaz průmyslu a dopravy ČR Ing. Jiří Polák, CSc.- prezident SPIS.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Www.spis.cz Datové schránky Svaz průmyslu a dopravy ČR Ing. Jiří Polák, CSc.- prezident SPIS."— Transkript prezentace:

1 www.spis.cz Datové schránky Svaz průmyslu a dopravy ČR Ing. Jiří Polák, CSc.- prezident SPIS

2 www.spis.cz www.datoveschranky.info

3 www.spis.cz Zákon č. 300/2008 Sb. O elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů Schválen PS PČR 25. 6. 2008 Schválen Senátem PČR 17. 7. 2008 Publikován ve Sbírce zákonů 19. 8. 2008 Účinnost od 1. 7. 2009 Plná funkčnost od 1. 10. 2009 Zákon o eGovernmentu

4 www.spis.cz Jaký je účel datových schránek Datová schránka je elektronické úložiště –Doručování dokumentů orgánů veřejné moci –Provádění úkonů vůči veřejné moci Datová schránka není email !!! Datová schránka není archiv !!! Zákon č. 300/2008 Sb.

5 www.spis.cz Zákon č. 300/2008 Sb. POVINNĚ Obousměrná komunikace orgánů veřejné moci mezi sebou Komunikace orgánů veřejné moci vůči právnickým osobám a podnikajícím fyzickým osobám, kterým se zřizuje datová schránka ze zákona a právnickým nebo fyzickým osobám Komunikace orgánů veřejné moci vůči osobám, kterým byla datová schránka zřízena na základě jejich žádosti NEPOVINNĚ Komunikace právnických a fyzických osob vůči orgánům veřejné moci Použití datových schránek Nelze využít: Komunikace mezi fyzickými a právnickými osobami (FO FO, FO PO, PO PO)

6 www.spis.cz Zákon č. 300/2008 Sb. Dokument dodaný do datové schránky je doručen –Okamžikem, kdy se do datové schránky přihlásí osoba mající dle svého oprávnění přístup k dodanému dokumentu –Nepřihlásí-li se do datové schránky oprávněná osoba ve lhůtě 10 dnů ode dne dodání do datové schránky, považuje se dokument za doručený posledním dnem této lhůty Obdoba zásilky do vlastních rukou, ale v elektronické podobě.


Stáhnout ppt "Www.spis.cz Datové schránky Svaz průmyslu a dopravy ČR Ing. Jiří Polák, CSc.- prezident SPIS."

Podobné prezentace


Reklamy Google