Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

RYBAŘENÍ Vypracoval: Jaroslav Sýkora Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparDatum vypracování:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "RYBAŘENÍ Vypracoval: Jaroslav Sýkora Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparDatum vypracování:"— Transkript prezentace:

1 RYBAŘENÍ Vypracoval: Jaroslav Sýkora Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparDatum vypracování: 25.12. 2014

2 V čem spočívá rybaření ?  Rybaření je založeno na přirozené potřebě ryb přijímat potravu.  Účelem je přimět rybu, aby spolkla nástrahu, v níž je ukrytý háček. Nástrahy mohou být i umělé.

3 Co je potřeba k rybaření ?  Základní vybavení (prut, naviják, vlasec, háčky, olůvka, podběrák, peán, vezírek)  Státní rybářský lístek + členský příspěvek  Povolenku (ceny jsou různé v různých oblastech ČR)  Odpracování určitého počtu brigádních hodin (10-15) 1 nesplněná hodina = 20 až 45,-Kč

4 Dopady na životní prostředí  Rybáři a lovci kontaminují životní prostředí tisíci tunami olova ročně vinou používání olověných broků a olůvek.  Neuklizené rybářské vlasce a háčky mohou dále smrtelně zraňovat ryby a vodní ptáky i jiné živočichy včetně lidí.  Přítomností rybářů může docházet k poškozování pobřežní vegetace a vyrušování vodních živočichů.

5 Chyť a pusť  Rybář u vody mnohdy svádí někdy velmi dlouhý boj s vodními tvory, které nakonec vítězoslavně uloví, vyfotí, se s nimi a pustí je zase zpět do vody. Proto se tato metoda jmenuje „chyť a pusť“.  V Čechách je tento způsob lovu velmi rozšířen. Naopak v Německu a ve Švýcarsku je podle zákona povinen každý, kdo uloví rybu, ji usmrtit.

6 ZDROJE  Wikipedia Wikipedia  Chytej.cz Chytej.cz  Rybarenikopa.cz Rybarenikopa.cz  Fotky jsem fotil sám


Stáhnout ppt "RYBAŘENÍ Vypracoval: Jaroslav Sýkora Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparDatum vypracování:"

Podobné prezentace


Reklamy Google