Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Syn muzikanta Karla Vágnera

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Syn muzikanta Karla Vágnera"— Transkript prezentace:

1 Syn muzikanta Karla Vágnera
Excelentní úlovky Jakuba Vágnera Syn muzikanta Karla Vágnera

2 Vágner: Ryby ani anakondy nezabíjím.
A protekční synáček také nejsem:-) Jakub Vágner je poněkud atypický rybář. Plahočí se po světě a chytá jen ty největší, nejtěžší a nejvzácnější kusy. A daří se mu to. Získává tak ne jenom rekordy, fanoušky, ale i mnoho kritiků. Jakub a Arapaima velká Jakub se sedmimetrovou anakondou

3

4

5

6

7 Z pohledu otce, muzikanta a kapelníka Karla Vágnera
"Když mi oznámil, že končí se školou a chce se stát profesionálním sportovním rybářem, myslel jsem, že mu snad jednu natáhnu,“ vzpomíná dnes Karel Vágner. "Přišlo mi to nepochopitelné, protože jsem věděl, že má talent. Vždyť ve třetím ročníku hrál Händelovy sonáty, škola mu šla výborně. Jenže odpovědí mi bylo klasické: Ty mě nemůžeš pochopit. Dneska se na to dívám zase trochu jinak. Ve svém oboru ho považuji něco jako Šebrleho v rybaření. Ale zároveň vidím, že je pořád stejný blázen jako dřív. U něho nejde jen o ryby, ale o celkový postoj k životu. Pro Jakuba je podstatný návrat k přírodě, nejšťastnější je, když může spát někde v pralese přikrytý listím. Vybral si dost komplikovaný způsob života. Ještě že má nás, kteří se mu staráme o denní chod a veškerou agendu,“ směje se.

8

9

10

11

12

13

14

15 2. světový rekord -ulovil sumce obřích rozměrů
2. světový rekord -ulovil  sumce obřích rozměrů. Jeden z nich měřil 243 cm a vážil 102 kg, ten druhý, kterým překonal světový rekord měl 251 cm a 110 kg

16

17

18

19 Rekordy Jakuba Vágnera
1. světový rekord Prvním světovým rekordem Vágnera bylo ulovení 147 sumců za 40 hodin lovu ve Španělsku v září 2006. 2. světový rekord Druhým Vágnerovým rekordem je první ulovení legendární ryby Amazonie Arapaimy gigas v roce 2006. 3. světový rekord V dubnu 2007 ulovil Vágner sumce obřích rozměrů. Jeden z nich měřil 243 cm a vážil 102 kg, ten druhý, kterým překonal světový rekord, měl 251 cm a 110 kg. 4. světový rekord V únoru 2008 se Jakubovi podařilo vytvořit čtvrtý unikátní světový rekord. Podařilo se mu ulovit největšího sumce světa – Brachyplatystoma filamentosum o hmotnosti 190 kg. Jedná se zatím o největší sladkovodní rybu, která kdy byla sportovně zdolána pouze pomocí prutu a navijáku. 5. světový rekord Koncem srpna se mu při jeho čtvrté expedici do nitra amazonského pralesa podařilo chytit 130 kg těžkou Arapaimu gigas o délce 2,49 m.

20

21

22

23

24 ARAPAIMA VELKÁ Arapaima velká patří mezi největší sladkovodní ryby světa. Dorůstá délky až 6 metrů a vážit může i tunu. Žije ve vodách Amazonky a v jejích přítocích, obývá stojaté vody, jezera, zaplavené oblasti i bažiny. Arapaimy žijí ve vodách chudých na kyslík. Protože ale atmosférický vzduch potřebují, vynořují se k hladině, aby se nadechly. Období sucha přežívají zahrabané v bahně. Arapaimy jsou predátoři, jejich kořistí se stávají hlavně jiné ryby, ale také neopatrní ptáci a další živočichové. Nejraději loví u hladiny. Tato bájná ryba, před níž mají respekt i indiáni, je podle Jakuba Vágnera královnou Amazonie. Je opředená mýty a legendami.

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35 Jakubův 1. světový rekord - 147 sumců za 40 hodin lovu ve Španělsku – září 2006

36 V následujících a už posledních dvou obrázcích, jsou vloženy hypertextové odkazy na galerii Jakuba Vágnera

37

38 Klik do obrazu-galerie Jakuba Vágnera


Stáhnout ppt "Syn muzikanta Karla Vágnera"

Podobné prezentace


Reklamy Google