Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Život v extrému Vypracoval: Jakub Ševčík

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Život v extrému Vypracoval: Jakub Ševčík"— Transkript prezentace:

1 Život v extrému Vypracoval: Jakub Ševčík
Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:

2 Extrémní prostředí Na Zemi existuje mnoho prostředí ve kterých bychom za žádných okolností nehledaly jak zvířata tak i rostliny. Přeci jenom na různých částech Země tyto organismy fungují. Mezi prostředími, kde se dosud člověk nezabydlel jsou: Antarktida, Arktida, hlubiny oceánů, pouště

3 Antarktida + Arktida Toto prostředí je trvale zasněžené a zamrzlé, ale i tady můžeme nalézt organismy. Na povrchu Antarktidy přežívají zejména tučňáci, tuleni a rypouši. Ve vodě jsou to zejména velryby. Na Arktidě jsou to zejména lední medvědi a tuleni. Všichni tito živočichově jsou přizpůsobení velmi nízkým teplotám a lovení jiných živočichů ve vodě.

4 Oceány V oceánech též žije hodně živočichu, ale málo kteří jsou přizpůsobeni na život v extrémních hloubkách. Největší dosud nalezená hloubka se vyskytuje v Mariánském příkopu, který se nachází v Tichém oceánu. Dosud nebylo objasněno, kteří živočichové se tam vyskytují, ale podle odhadů by se zde měly vyskytovat drobné rybky bez zrakového vjemu, plankton a různé bakterie.

5 Pouště Jak je známo pouště jsou velmi suché a teplé oblasti.
I přes tento problém se přeneslo velmi hodně organismů. Živočichové žijící v poušti: štíři, velbloudi, fenci, surikaty, hadi a jiné. Mezi rostliny patří zejména různé druhy kaktusů, pouštní běžec, palmy a další. Všechny organismy žijící v poušti umí velmi dobře hospodařit s vodou.

6 Děkuji za pozornost

7 Odkazy:


Stáhnout ppt "Život v extrému Vypracoval: Jakub Ševčík"

Podobné prezentace


Reklamy Google