Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Využití subpohledů. Obsah n 1) Co je to pohled? n 2) Co je to subpohled? n 3) Jak vytvořit subpohled? n 4) Příklad.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Využití subpohledů. Obsah n 1) Co je to pohled? n 2) Co je to subpohled? n 3) Jak vytvořit subpohled? n 4) Příklad."— Transkript prezentace:

1 Využití subpohledů

2 Obsah n 1) Co je to pohled? n 2) Co je to subpohled? n 3) Jak vytvořit subpohled? n 4) Příklad

3 Co je to pohled? V databázi je možné dívat se na jednu tabulku několika způsoby, například jako na kartotéku, také můžeme některé atributy vynechat, nebo každý záznam nějak graficky upravit a tyto úpravy nazýváme pohledy. Pohled pracuje na podobném principu jako dotaz: vybere některá data z tabulky a zobrazí je v nějaké formě. V databázi je možné dívat se na jednu tabulku několika způsoby, například jako na kartotéku, také můžeme některé atributy vynechat, nebo každý záznam nějak graficky upravit a tyto úpravy nazýváme pohledy. Pohled pracuje na podobném principu jako dotaz: vybere některá data z tabulky a zobrazí je v nějaké formě.

4 Co je tedy subpohled? n Je to taková složka pohledu, která je také pohledem. Jedná se tedy o pohled v pohledu. n Pohledu, který obsahuje subpohledy, říkáme superpohled.

5 Jak tedy vytvoříme subpohled? Vytvoříme si například pohled vycházející z databáze obsahující seznam středních škol a gymnázií v ČR n 1) V nástrojové liště si vyberte položku Složka a z ní položku Subpohled

6 n 2) Otevřete si okno s prarametry subpohledu. V kolonce Subpohled musí být zapsaný takový pohled, který již v dané aplikaci existuje. Musíte tedy nejdříve vytvořit subpohled a potom teprve začít vyrábět pohled nadřízený. Do kolonky Propojovací hodnota zapište jméno atributu, podle kterého se mají oba pohledy synchronizovat, tj. jehož hodnota má být v obou pohledech vždy shodná

7


Stáhnout ppt "Využití subpohledů. Obsah n 1) Co je to pohled? n 2) Co je to subpohled? n 3) Jak vytvořit subpohled? n 4) Příklad."

Podobné prezentace


Reklamy Google