Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_In 6.,7.19 PowerPoint - Vkládání grafických objektů Anotace: Žák se seznámí se zásadami vkládání grafických objektů jako fotek, klipartů.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_In 6.,7.19 PowerPoint - Vkládání grafických objektů Anotace: Žák se seznámí se zásadami vkládání grafických objektů jako fotek, klipartů."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_In 6.,7.19 PowerPoint - Vkládání grafických objektů Anotace: Žák se seznámí se zásadami vkládání grafických objektů jako fotek, klipartů a videí v programu PowerPoint. Vzdělávací oblast: Informatika Autor: Mgr. Robert Kecskés Jazyk: Český Očekávaný výstup: Ovládá práci s textovými i grafickými editory a využívá vhodných aplikací, uplatňuje základní estetická a typografická pravidla pro práci s textem. Druh učebního materiálu: Prezentace Cílová skupina: Žák Stupeň a typ vzdělávání: Druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: Školní rok 2012-2013 Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen: Sedmý ročník základní školy

2 Vkládání grafických objektů Úkol Otevřete si dokument PowerPoint. Vytvořte v prezentaci dva snímky. V prvním snímku i druhém snímku bude text. Podíváme se, zda máme v Knihovně Obrázky uloženy nějaké fotografie. Do prezentace můžeme vkládat grafické objekty. Budeme se zabývat vkládáním klipartů a fotografií.

3 Vkládání grafických objektů Vybereme kartu Vložení. V pásu karet klikneme na Obrázek. Otevřeme tak Knihovnu obrázků. Otevřeme složku, ve které máme uloženy fotografie.

4 Vkládání grafických objektů Fotografie překrývá text. Vloženou fotografii upravíme. To již umíme z předešlého ročníku.

5 Vkládání grafických objektů

6 Cvičení Vlož do druhého snímku jinou fotografii. Fotografie bude mít velikost: výšku 6 cm a šířku 10 cm Otočení bude +15° Na obrázku bude uveden text s názvem obrázku

7 Vkládání grafických objektů Formátování obrázku V předešlém cvičení zformátujeme fotografii. Klineme na fotografii. V pásu karet se nám zobrazí karta Nástroje obrázku. Klikneme na Formát. V pásu karet máme nyní k dispozici různá formátování: upravit, styly obrázků, formát obrázku, uspořádat, velikost

8 Vkládání grafických objektů

9 Cvičení Fotografie z předešlé úlohy bude naformátována: kovový rámeček barva azurová ohraničení obrázku tmavě modrá efekty obrázku záře – červená záře 18 bodů – barva zvýraznění 2 rozložení obrázku – shluk šestiúhelníků zarovnání na střed


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_In 6.,7.19 PowerPoint - Vkládání grafických objektů Anotace: Žák se seznámí se zásadami vkládání grafických objektů jako fotek, klipartů."

Podobné prezentace


Reklamy Google