Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Úprava fotografií - koláž

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Úprava fotografií - koláž"— Transkript prezentace:

1 Úprava fotografií - koláž
ICT, 7. – 9. ročník VY_32_INOVACE_193, 10. sada, ICT ANOTACE Prezentace obsahuje návod jak je možné vytvářet koláž z fotografií prostřednictvím on-line programů. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žáci se seznámí s některými grafickými programy, které umožňují vytvářet koláže s fotografií. Podrobněji poznají možnosti programu on-line programu Pizap. V rámci praktického cvičení si žáci osvojí práci s grafickým programem a vytvoří koláž. Pro koho je materiál určen  Žáci 7. – 9. ročníku Autor  Ing. Jana Homolková Datum vzniku   Vzdělávací oblast Informační a komunikační technologie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková

2 Úprava fotografií - koláž
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

3 Přehled grafických programů vhodných k tvorbě koláží
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

4 www.pizap.com tlačítkem start spustíme program
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

5 www.pizap.com Možnosti: vytváření koláží úprava fotografií
webová kamera – efekty pro video pozadí úprava profilu na FB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

6 Jak postupujeme při tvorbě koláží?
otevřeme program a vybereme rozložení snímků čtverce a obdélníky, kruhy, srdce, ostatní tvary možnost vložit různý počet fotografií Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

7 Jak postupujeme při tvorbě koláží?
do vybraného rozložení vložíme námi vybrané fotografie koláž upravujeme pomocí dalších nástrojů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

8 Nástroje pro úpravu koláže
efekty a filtry fotografií Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

9 Nástroje pro úpravu koláže
nálepky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

10 Nástroje pro úpravu koláže
Různé druhy nálepek – postavy, obrazce, emotikony, … … Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

11 Nástroje pro úpravu koláže
textové efekty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

12 Nástroje pro úpravu koláže
Textové efekty – různé typy písma, bubliny, nápisy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

13 Nástroje pro úpravu koláže
Rámečky – různé tvary, barva pozadí, ohraničení, zaměřené na různé události Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

14 Uložení fotokoláže a publikování
koláž uložíme jako soubor *.jpg můžeme jej publikovat na sociálních sítích – FB, Twitter, koláž můžeme odeslat na Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

15 Praktické cvičení Vytvořte koláž, která bude mít minimálně 6 fotografií. Koláž vytvoř na libovolné téma např. lidé, zvířata, města, hory, atd. Při úpravě použij různé efekty – nálepky, nápisy, rámečky, pozadí, …(minimálně 4 různé efekty) Vytvořenou koláž ulož na síťový disk, do složky své třídy. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

16 Použité zdroje Obrázky – archiv autora – Print Screen – Ing. J. Homolková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.


Stáhnout ppt "Úprava fotografií - koláž"

Podobné prezentace


Reklamy Google