Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ANOTACEPrezentace obsahuje informace o vyhledávačích a způsobech vyhledávání na internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci zvládnou základní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ANOTACEPrezentace obsahuje informace o vyhledávačích a způsobech vyhledávání na internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci zvládnou základní."— Transkript prezentace:

1 ANOTACEPrezentace obsahuje informace o vyhledávačích a způsobech vyhledávání na internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci zvládnou základní vyhledávání pomocí zápisu hledaného výrazu. Ze seznamu vyhledaných stránek umí nějakou vybrat a přečíst si její obsah. Pro koho je materiál určen Žáci 4. – 5. ročníku ZŠ Autor Ing. Jana Homolková Datum vzniku 16. 4. 2013 Vzdělávací oblastInformační a komunikační technologie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková Vyhledávání na Internetu ICT, 4. – 5. ročník VY_32_INOVACE_200, 10. sada, ICT

2 Vyhledávání na Internetu ICT – 4. – 5. ročník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

3 Vyhledávače -používáme je k vyhledávání různých informací -nejpoužívanější vyhledávače: www.seznam.cz www.google.cz www.centrum.cz www.atlas.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

4 Jak vyhledáváme? Otevřeme si internetový vyhledávač Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

5 - do kolonky vyhledávače napíšeme to, co hledáme např. delfín a zmáčkneme klávesu ENTER nebo ikonu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

6 Výsledky hledání - objeví se vyhledané odkazy, které jsou modré a podtržené. Kliknutím na ně se dostaneme na požadovanou stránku, kde najdeme další podrobnosti. Pokud se odkaz neobjeví, tak buď neexistuje nebo jsme špatně napsali dotaz. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

7 Výsledky hledání - někdy je těžké vybrat vhodné slovo(a); některá slova mají více významů; např. lednice, kometa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

8 Tip pro vyhledávání -některé vyhledávače nabízí předem roztříděné skupiny vyhledávaných odkazů, které se objeví na úvodní stránce. -např. Auta, Bazar, Hry, Mapy, Dovolená, … Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

9 Praktické cvičení 1.Najdi stránky vaší obce a pomocí odkazů najdi kdo je starostou. 2.Najdi stránky nejbližší zoologické zahrady a pomocí odkazů najdi otevírací dobu a vstupné. 3.Najdi stránku kina v Tišnově a zjisti jaké filmy v současné době promítají. 4.Najdi stránku nějakého internetového časopisu pro děti a mládež. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

10 Použité zdroje Literatura: VANÍČEK, J. Informatika pro 1. stupeň základní školy. 1. vyd. Brno: Computer Press, 2012. ISBN 978-80-251-3749-9. s. 63 – 64 Obrázky – archiv autora – Print Screen – Ing. J. Homolková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.


Stáhnout ppt "ANOTACEPrezentace obsahuje informace o vyhledávačích a způsobech vyhledávání na internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci zvládnou základní."

Podobné prezentace


Reklamy Google