Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.13 Anotace: Prezentace je zaměřena na popis a jeho dělení. Obsahuje stručnou definici popisu prostého, odborného a uměleckého.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.13 Anotace: Prezentace je zaměřena na popis a jeho dělení. Obsahuje stručnou definici popisu prostého, odborného a uměleckého."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.13 Anotace: Prezentace je zaměřena na popis a jeho dělení. Obsahuje stručnou definici popisu prostého, odborného a uměleckého. Ke každému druhu je cvičení, na kterém si žáci mohou procvičit své komunikační dovednosti a tvořivé myšlení. Vzdělávací oblast: český jazyk a literatura Autor: Mgr. Zuzana Lindovská Jazyk: český Očekávaný výstup: Využívá poznatků o jazyce a stylu ke gramaticky i věcně správnému písemnému projevu a k tvořivé práci s textem nebo i k vlastnímu tvořivému psaní na základě svých dispozic a osobních zájmů. Druh učebního materiálu: prezentace Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: školní rok Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen : sedmý ročník základní školy

2 Popis prostý umělecký odborný

3 Popis prostý srozumitelný nepotřebujeme žádné odborné znalosti
závisí na naší schopnosti vnímat věci

4 Popis pracovního postupu
Podle následujících obrázků zkus sestavit popis pracovního postupu:

5 Popis odborný předpokládá odborné znalosti používáme odborné názvy
často ho najdeme u výkladu

6 Popis umělecký najdeme ho v krásné literatuře
je subjektivně (pocitově) zabarvený říká se mu líčení

7 Popis krajiny Vyber si obrázek a zkus napsat popis krajiny:


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.13 Anotace: Prezentace je zaměřena na popis a jeho dělení. Obsahuje stručnou definici popisu prostého, odborného a uměleckého."

Podobné prezentace


Reklamy Google