Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje návod jak vytvořit prezentaci, její obsah,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje návod jak vytvořit prezentaci, její obsah,"— Transkript prezentace:

1

2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje návod jak vytvořit prezentaci, její obsah, grafické zpracování, prezentování. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci se seznámí s prezentací, jak ji vytvořit. Vytvoří vlastní prezentaci – vloží snímky, texty, obrázky, graficky upraví (vzhled stránky, písmo). Pro koho je materiál určen Žáci 7. – 9. ročníku Autor Ing. Jana Homolková Datum vzniku 29. 11. 2011 Vzdělávací oblast Informační a komunikační technologie Vytvoření prezentace - postup ICT, 7. – 9. ročník VY_32_INOVACE_187, 10. sada, ICT

3 Postup tvorby počítačové prezentace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

4 1. Vytvoření osnovy prezentace kolik bude mít prezentace snímků jakou bude mít podobu (oficiální, vtipná,...) o čem budou hovořit jednotlivé snímky jak budou za sebou uspořádány napsat na papír možno vybrat šablonu prezentace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

5 2. Naplnění prezentace textem ke každému snímku text krátké texty - slogany, hesla, nadpisy odstavce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

6 3. Vkládání grafiky obrázky, mapy, grafy, fotografie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

7 4. Animace, barevné sladění prezentace barevné sladění animační efekty přechody dva až tři typy efektů přechody snímků jednotné Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

8 5. Vlastní vystoupení - příprava nečíst text obsažený v prezentaci další informace snímky se zobrazují na kliknutí myší Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

9 6. Vlastní vystoupení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

10 Osnova prezentace - školní výlet (příklad) Náš výlet (titulní) Cíl výletu Zajímavosti a památky Kde budeme spát Doprava Časový program Sport a zábava Cena výletu Co si vzít s sebou Pozvánka - Pojeď s námi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

11 Moje první prezentace Jana Homolková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková. Vytvoř první snímek:

12 Použité zdroje [cit. 2011-11-29]. http://office.microsoft.com/cs-cz/imageshttp://office.microsoft.com/cs-cz/images Literatura: VANÍČEK, Jiří; MIKEŠ, Radovan. Informatika pro základní školy a víceletá gymnázia 3. Brno: Computer Press, 2006, 64 - 72. ISBN 80-251- 1082-6. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje návod jak vytvořit prezentaci, její obsah,"

Podobné prezentace


Reklamy Google