Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

AUTOR : PATRIK MAHNERT SŠ EDUCHEM A.S. OKRUŽNÍ 128 MEZIBOŘÍ 435 13.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "AUTOR : PATRIK MAHNERT SŠ EDUCHEM A.S. OKRUŽNÍ 128 MEZIBOŘÍ 435 13."— Transkript prezentace:

1 AUTOR : PATRIK MAHNERT SŠ EDUCHEM A.S. OKRUŽNÍ 128 MEZIBOŘÍ 435 13

2  Co jsou alternativní paliva  Jaké jsou druhy  Bionafta  Bioetanol  Zemní plyn  Vodík  Závěr

3  Alternativní paliva jsou známá již mnoho let. Jsou spojená s pojmy jako průmysl alternativních paliv, výrobci alternativních paliv, a vozidla na alternativní paliva.  V této souvislosti se používají též pojmy náhradní / substituční paliva.

4  Bionafta  Bioetanol  Zemní plyn  Vodík

5 Je metylester vyrobený z rostlinného nebo živočišného oleje, resp. tuku, kvalitou odpovídající kvalitě klasické motorové nafty, užívaný jako biopalivo. Výhody : Obnovitelnost, vynikající biologická odbouratelnost,přídavek bionafty do motorové nafty snižuje opotřebení motoru. Nevýhody : Ekonomická náročnost výrobního procesu, při kontaktu s větším množstvím vody vznikají z bionafty mastné kyseliny, které mohou způsobit korozi palivového systému.

6 Je označení pro ethanol vyrobený technologií alkoholového kvašení z biomasy – obvykle z rostlin obsahujících větší množství škrobu a jiných sacharidů. Výhody: Obnovitelných zdroj, snižuje emise uhlovodíků Nevýhody: Mírně vyšší spotřeba oproti klasickým palivům

7 Za perspektivní alternativní palivo, které se nechá dobře využít v jenom lehce upraveném zážehovém motoru, je zemní plyn. Jeho světové zásoby jsou tak obrovské, že k jejich vyčerpání by mohlo dojít teprve asi za více než 150 let. Výhody: Zemní plyn může být užíván jako motorové palivo je levný a má velké oktanové číslo. Nevýhody: Nedostatečná infrastruktura, tj. málo plnicích stanic.

8  Vodík by se dal považovat za palivo budoucnosti. Nalézá se všude a jeho zásoby jsou nevyčerpatelné. Výhody: Automobil neprodukuje skoro žádné emise,vodík má vysoký obsah energie. Nevýhody: Díky energicky náročné výrobě vodíku a nízké účinnosti palivových článků jsou palivové články velmi neefektivní,není vytvořena síť vodíkových stanic na doplnění paliva,problém s bezpečností při čerpání a skladování vodíku.

9 http://vedmakalouskova.tripod.com/hybrid.htm http://jezdim-na-vodik.cz/ http://www.mdcr.cz/cs/Strategie/Zivotni_prostredi/% C5%BDivotn%C3%AD+prost%C5%99ed%C3%AD.htm  http://referaty-seminarky.cz/alternativni-paliva-a- hybridni-pohon/ http://referaty-seminarky.cz/alternativni-paliva-a- hybridni-pohon/

10 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "AUTOR : PATRIK MAHNERT SŠ EDUCHEM A.S. OKRUŽNÍ 128 MEZIBOŘÍ 435 13."

Podobné prezentace


Reklamy Google