Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Obor: Sociální práce se zdravotnickým profilem

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Obor: Sociální práce se zdravotnickým profilem"— Transkript prezentace:

1 Obor: Sociální práce se zdravotnickým profilem
Souvislá praxe Kamila Hodulíková Obor: Sociální práce se zdravotnickým profilem Ročník: první

2 Domov důchodců v Tovačově
Adresa DD: Domov důchodců Tovačov, příspěvková organizace Nádražní Tovačov Ředitelka DD :Ing. Jaroslava Špalková

3 Exteriér DD Tovačov Altánek Vstupní průčelí Nádvoří Zahradní park

4 Interiér DD Tovačov Hudební salonek Ustavní kaple
Tělocvična a posilovna Jídelna Jednotlivé pokoje v I.,II., a III. patře Kantýny Prostory haly kavárna a knihovna

5 Stručná historie domova důchodců od roku 1950
Od roku 1950 do roku 1955 se ústav nazýval "Domov odpočinku Charity". Pak následovalo opět nové pojmenování " Zaopatřovací ústav Charity" . Od roku 1959 to byl " Domov důchodců České katolické Charity Tovačov". Dne 13. prosince 1961 převzal zařízení stát s názvem "Domov důchodců". Sestry Františkánky byly vyměněny za sestry Vykupitelky ze Slovenska a v roce 1975 nahrazeny za civilní zdravotní personál.

6 Organizačně byl Domov důchodců řízen Okresním ústavem sociálních služeb v Přerově. Dne 1. července 1991 se stal rozpočtovou organizací pod názvem "Domov důchodců Tovačov s pobočkou v Kojetíně" a v roce 1995 pak samostatnou příspěvkovou organizaci, jejímž zřizovatelem je Okresní úřad Přerov a od Olomoucký kraj. Po rekonstrukci, která byla provedena v letech 1996 až 1998 nabízí domov komplexní péči pro 163 seniorů s celoročním pobytem.

7 Zřizovatel DD Tovačov Zařízení je příspěvkovou organizací s regionální působností, zřízenou Olomouckým krajem . Poskytuje celoroční pobyt a komplexní péči starým a zdravotně postiženým občanům. V případě naléhavosti může poskytnout i sociální služby na dobu určitou. Ubytování je poskytováno v jedno až dvojlůžkových pokojích, vybavených sociálním zařízením a sprchou.

8 Personální struktura zařízení:
Ředitelka DD Zástupce ředitele, vedoucí ošetřovatelsko-zdravotnického úseku Vedoucí ekonomického úseku    Vedoucí provozního úseku Sociální pracovnice Vedoucí oddělení ošetřovatelsko zdravotnického úseku :  I. Odd II. Odd. III. odd. Vedoucí stravovacího úseku:

9 Struktura DD Tovačov V současné době má domov kapacitu 163 obyvatel jejichž věkový průměr je 80 let. Pečuje o ně celkem 86 pracovníků, z nichž největší část tvoří ošetřovatelsko zdravotnický personál - 48, dále úsek sociální  - 5, THP - 6 a hospodářské úseky DD je rozdělen do tří oddělení, z nichž dvě jsou ošetřovatelská.

10 Cílová skupina Muži i ženy, kteří pobírají starobní důchod nebo plný invalidní důchod a jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné osoby Senioři, kteří nemohou zůstat samostatně ve svém přirozeném domácím prostředí Senioři kteří se ocitli v nepříznivé životní situaci způsobené omezením soběstačnosti

11 Cíl zařízení snaha poskytnout klientům možnost strávit důstojné stáří na odpovídající životní úrovni k jejich spokojenosti.

12 Poslání DD Tovačov Vytvoření kvalitního, klidného a bezpečného prostředí pro seniory Poskytování sociálních služeb Motivace k udržování soběstačnosti a zachování aktivního způsobu života Umožnění žít běžným způsobem života i přes vysoký věk

13 Základní činnosti sociální služby
Ubytování Stravování Nezbytné služby (právní, úklid, žehlení) Nepřetržitá zdrav.-ošetřovatelská služba Pomoc při sebeobsluze a osobní hygieně Podpora soběstačnosti Zprostředkování kontaktu s okolním prostředím a rodinou

14 Sociální úsek Sociální pracovnice: Bc.Bártová Lenka      Mertová Marcela        

15 Pracovní náplň sociálního pracovníka
Sociálně právní poradenství, analytická a metodická činnost v sociální péči DD Tovačov. Vytvoření podmínek pro zapojení klientů do společenského procesu i mimo rámec zařízení sociální péče

16 Řešení sociálně právních a sociálně zdravotních problémů klientů
Účast na jednání se správními organy a jinými organizacemi v zájmu klienta Vedení osobních spisů obyvatel DD Tovačov Provádí výplaty důchodů, kapesného a vyúčtování za pobyt Atd.

17


Stáhnout ppt "Obor: Sociální práce se zdravotnickým profilem"

Podobné prezentace


Reklamy Google